REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius tarptautiniame Baltarusijos tyrinėtojų kongrese Kaune, Vytauto Didžiojo universitete, įkvėpimo ir idėjų Lietuvos ir Baltarusijos ateities bendradarbiavimui ragino ieškoti atsigręžiant į turtingą bendrą Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldą.

REKLAMA
REKLAMA

E. Ignatavičiaus teigimu, Lietuva, su ypatingu dėmesiu ir simpatija visuomet žvelgusi į Baltarusiją ir jos žmones, yra atvira tiesioginiams kontaktams.

REKLAMA

Šiomis dienomis, pasak jo, tai geriausiai iliustruoja vystomojo bendradarbiavimo projektai, skirti Baltarusijos atviros pilietinės visuomenės stiprinimui, pasirašytas dvišalis Lietuvos ir Baltarusijos susitarimas, supaprastinantis sienos kirtimą abiejų šalių pasienyje gyvenantiems žmonėms, mokesčio už nacionalines Lietuvos vizas panaikinimas Baltarusijos piliečiams.

Tarptautinis Baltarusijos tyrinėtojų kongresas yra baltarusių ir lietuvių valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų inicijuotas visuomeninis renginys. Jame dalyvauja ekspertai, žurnalistai, visuomenės veikėjai, studentai ne tik iš Baltarusijos ir Lietuvos, bet ir kitų pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų