REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau žiūrovų prie televizijos ekranų Lietuvoje sutraukiantis Pirmojo Baltijos kanalo projektas „Operos fantomas“ žavi ir šalies operos solistus. Išvydusi Sergejaus Lazarevo pasirodymą, operos žvaigždė Ieva Prudnikovaitė negailėjo jam komplimentų ir netgi sulygino su Lietuvos muzikos žvaigždėmis Donatu Montvydu bei Mantu Jankavičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtoje projekto „Operos fantomas“ laidoje S. Lazarevas įsikūnijo į šelmiško grafo Boni vaidmenį iš operetės „Silvija“. Nuo pat pirmųjų akordų savo ekspresija ir charizma privertęs ploti visą publiką, S. Lazarevas sužavėjo ir projekto komisiją. Ši jam skyrė aukščiausius balus, o žiūrovai – karštas ovacijas.

REKLAMA

S. Lazarevo pasirodymą galima pažiūrėti čia:

Prie projekto dalyvių pasirodymų vertinimo šį kartą prisidėjo Lietuvos operos solistė Ieva Prudnikovaitė. Paprašyta pakomentuoti S. Lazarevo dainavimą, atlikėja žarstė komplimentus. „Ką tik teko žiūrėti operetės spektaklį Vienoje ir turiu pastebėti, jog šis vaikis ten gėdos nepadarytų. Šis mano teiginys labiau pagrįstas simpatijomis S. Lazarevui nei antikomplimentais Vienai kaip operetės lopšiui“, – Rusijos pop scenos žvaigždei pagyrų negailėjo operos solistė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, dainininkas asocijuojasi su tokiais Lietuvos atlikėjai kaip Mantas Jankavičius ar Donatas Montvydas. „Iškart paaiškinu, kodėl ir kuo:  „scenogeniškas“, muzikalus, balsingas,  o dar ir šokėjas – žodžiu, visapusiškas ir įdomus – o tai kiekvienam, lipančiam į sceną (kokia ji bebūtų) – ypač dideli privalumai“, – pamatytu reginiu džiaugėsi I. Prudnikovaitė.

Peržiūrėjusi atlikėjo pasirodymą operos solistė pastebėjo ypatingą S. Lazarevo muzikinę intuiciją, kurią jis demonstruoja laisvai jausdamasis scenoje, logiškai frazuodamas ir beveik nepriekaištingai bendraudamas su dirigentu. Aukštą įvertinimą I. Prudnikovaitė skyrė ir dainininko kvėpavimo technikai bei šokio judesiams. Tačiau pastebėjo, kad S. Lazarevas apdairiai pasirinko sau puikiai tinkantį kūrinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano manymu, gudru buvo pasirinkti būtent šio žanro ir šį kūrinį – pridėjus dar ir įgarsinimą galima sėkmingai paslėpti vienokius ar kitokius  savo trūkumus. Nors tai ir operetė, norėtųsi kiek daugiau dainavimo nei kalbėjimo. Kadangi sunku kažką išsamiai spręsti, bus labai įdomu išgirsti atlikėją taip vadinamoje „sunkiojoje artilerijoje“ – operos žanre. Kažkodėl jaučiu, kad galėtų visai neblogai gautis“, – kitų S. Lazarevo pasirodymų su nekantrumu žada laukti I. Prudnikovaitė.

Operetės tema šioje laidoje padėjo sužibėti beveik visiems projekto dalyviams. Pasirodymais sužavėta komisija juos įvertino aukščiausiai balais. O šį šeštadienį 20:20 per PBK žiūrovai išvys dar vieną operos žanrą – miuziklą. Partijas iš „Notre Dame de Paris“, „Jėzus Kristus superžvaigždė“, „Mano žavioji ledi“, „Katės“, „Kabaretas“ ir „Operos fantomas“ atliks aštuoni projekto dalyviai Filipas Kirkorovas, Tamara Gverdčiteli, Dima Bilanas, Valerija, Levas Leščenko, Ani Lorak, Sergejus Lazarevas ir Polina Gagarina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų