REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos IT įmonės teiks paslaugas daugiau kaip 100 Turkmėnistano valstybinių organizacijų. Parodoje „Turkmentel 2011" pasirašyta pirmoji dokumentų valdymo sistemos diegimo sutartis tarp asociacijos „INFOBALT“ narės „CID Baltic“ ir Turkmėnistano ryšių ministerijos. Sutartis numato sistemos diegimą daugiau kaip šimtui valstybinių organizacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę dešimt asociacijos „INFOBALT“ įmonių dalyvavo Turkmėnistane vykusioje tarptautinėje informacinių technologijų sektoriaus parodoje „Turkmentel 2011“. Delegacija iš Lietuvos Turkmėnistano vyriausybei pristatė atnaujintą e-valdžios vystymo koncepciją, pademonstravo savo teikiamas paslaugas bei sukurtus produktus verslo bei valstybės institucijų atstovams jungtiniame asociacijos „INFOBALT“ stende, surengė Lietuvos IRT sektoriaus pristatomąjį renginį-seminarą, sakoma asociacijos pranešime.

REKLAMA

„Padarėme pirmą žingsnį Turkmėnistano e-valdžios sukūrimui. Tačiau džiaugiasi ne tik „CID Baltic“ – visų delegacijoje buvusių įmonių vertinimai teigiami. Juk verslo niša plati: nuo sistemų diegimo iki konsultacijų ir mokymų. Džiugu ir tai, kad IRT sprendimai šalyje sulaukia stipraus palaikymo visuose sektoriuose. Turkmėnistanas turi unikalią galimybę įsidiegti debesų kompiuterija paremtus sprendimus, apie ką likęs pasaulis kol kas tik kalba. Įvertinome tai ir įsitikinome, kad Lietuvos IRT kompanijos Turkmėnistane turi didžiules perspektyvas. Be abejonės, geriausių rezultatų galime pasiekti tik dirbdami petys į petį. Esame dėkingi Ambasadoriui Azerbaidžane ir Turkmėnistane J.E. Kęstučiui Kudzmanui ir kitiems, kurie padėjo prisistatyti ir užmegzti bendradarbiavimą“, – sakė UAB „CID Baltic" vadovas Aidas Kavaliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos direktorius Valdas Kišonas džiaugėsi profesionaliu delegacijos pasiruošimu. „INFOBALT pasirengimas misijai nustebino gerąja prasme: tikslingai parinkti dalyviai ir atstovai, nuosekli, išsami, gerai grafiškai apipavidalinta pristatomoji medžiaga, puikus administravimas ir renginio bei dalyvių veiksmų koordinavimas. Be abejo, šaunus pasiruošimas padėjo pritraukti sėkmę. Pirmoji oficiali sutartis dėl dokumentų valdymo sistemos diegimo Turkmėnistano ryšių ministerijoje – tai didelis laimikis Lietuvos verslo atstovams. Reikia pripažinti, kad kelias iki šio rezultato buvo sudėtingas ir pareikalavo tiek verslo atstovų, tiek Lietuvos valstybes institucijų pastangų bei dėmesio“, – sako V. Kišonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tai, kad iš visų pasirinkimo galimybių Turkmėnistanui patraukliausias pasirodė būtent Lietuvos pavyzdys, įrodo, jog Lietuva eina teisinga kryptimi. Su kitų šalių kompanijomis padėjo konkuruoti lietuviškas kruopštumas ir sąžiningumas bei nuosekli, vieninga asociacijai „INFOBALT“ priklausančių įmonių veikla.

Misijoje dalyvavo dešimt asociacijos „INFOBALT“ įmonių: „Alna“, „Baltic Orbis“, „B.G.M.“, „CID Baltic“, „Doclogix“, „ES paramos projektų administravimo agentūra“, „Informacinė raida“, „Informacinės konsultacijos“, „NRD“, „Satgate“. Dalis asociacijos „INFOBALT“ įmonių jau eksportuoja savo paslaugas į Turkmėnistaną, tačiau, anot misijos dalyvių, po šių metų rinka dar plačiau atsivėrė lietuviškai produkcijai bei idėjoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų