REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė bendruomenė turi padėti demokratinę santvarką kuriančioms Šiaurės Afrikos šalims, pabrėžė užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikime su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Niujorke vykusiame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime su H. Clinton A. Ažubalis teigė, kad šiame procese vertinga patirtimi gali pasidalinti ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO). Jis akcentavo, kad teikiama tarptautinė parama turi būti koordinuota.

REKLAMA

A. Ažubalis susitikimo dalyvius supažindino su Lietuvos kaip ESBO pirmininkės pastangomis plėtoti dialogą ir dalintis demokratijos kūrimo patirtimi su ESBO partnerėmis Šiaurės Afrikoje.

Jis pakvietė kolegas iš ES ir JAV atvykti į gruodžio 6-7 d. vyksiantį ESBO ministrų susitikimą Vilniuje, kuriame Šiaurės Afrikos šalių padėčiai bus skirtas didelis dėmesys, taip pat pasiūlė surengti Vilniuje tarptautinių organizacijų atstovų susitikimą padėčiai Šiaurės Afrikoje aptarti.

Susitikime taip pat aptartas Artimųjų Rytų taikos procesas, bendradarbiavimas Afganistane, padėtis Sirijoje, Serbijoje ir Kosove.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujamos delegacijos sudėtyje A. Ažubalis Niujorke dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 66-oje sesijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų