REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sergančiųjų eilės nutįso prie gydytojų kabinetų durų. Daugiausia jose – moksleivių, kuriems diagnozuojamos ūmios viršutinių kvėpavimo takų infekcijos, dėl kurių dažniausiai vargina sloga, užgulta nosis, kosulys, galvos ir gerklės skausmas, čiaudulys, akių gleivinės paraudimas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę medikų pagalbos prireikė net 571 šiauliečiui ir tai – dvigubai daugiau, nei prieš tai buvusią savaitę. Pasak Šiaulių visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos Editos Samulytės, dažniausiai dėl peršalimo ligų medikų pagalbos ieško  moksleiviai, kuriems reikalingos ir pažymos mokyklai už praleistas pamokas. Praėjusią savaitę net 455 vaikai susirgo ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

REKLAMA

Po pandemijos, kuri buvo paskelbta 2009-aisiais metais, iki šiol Visuomenės sveikatos centro specialistai ištisus metus registruoja sergančiuosius gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis ir kas savaitę atlieka sergančiųjų analizę. Net ir vasarą, kai sergančiųjų 10-čiai tūkstančių gyventojų tenka vos aštuoni atvejai. Taip buvo ir rugpjūčio pabaigoje. Tačiau rugsėjį, kai orai tapo permainingi ir prasidėjo mokslo metai, sergančiųjų pastebimai ėmė daugėti. Užpraėjusią, 36-ąją metų savaitę, 10-čiai tūkstančių gyventojų jau teko 23 atvejai, o praėjusią savaitę diagnozuoti 44 atvejai dešimčiai tūkstančių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Gripo atvejų dar nebuvo diagnozuota, tačiau dabar, pasak E. Samulytės, pats geriausias laikas skiepytis nuo gripo, nes iki peršalimo ligų sezono, kuris prasideda 40-ąją metų savaitę, susiformuos imunitetas gripo virusui. Skiepytis šiuo metu galima tik mokama vakcina. Nemokama vakcina, kuria vakcinuojami rizikos grupės bei vyresni nei 65-erių metų žmonės, gydymo įstaigų dar nepasiekė.

Zita KATKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų