REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Redakcijai paskambino į neviltį puolusi Šiaulių rajono gyventoja. Šeimos gydytojo siuntimą konsultacijai į Onkologijos kliniką turinti moteris, jau trečias mėnuo negali gauti talono pas gydytoją. Klinika nebepajėgia priimti visų čia norinčių patekti ligonių.

REKLAMA
REKLAMA

Registracija – po mėnesio

„Šiaulių krašto“ skaitytoja, redakcijai papasakojo savo vargus, kaip dar vidurvasarį gavusi šeimos gydytojo siuntimą pasitikrinti dėl įtariamo vėžinio susirgimo, tebelaukia galimybės užsiregistruoti pas Onkologijos klinikos specialistą.

REKLAMA

„Rugpjūtį, nurodytą dieną paskambinau į klinikos registratūrą dėl talono, tačiau man pasakė, kad tą dieną registracija baigėsi visam ateinančiam mėnesiui, todėl galiu dabar bandyti registruotis tik rugsėjo 20-ąją“, – savo istoriją pasakojo moteris.

„Rugsėjo 20-ąją paskambinau registratorei ir vėl išgirdau, kad talonų visam rugsėjui ir spaliui jau nebėra. Norėdama užsiregistruoti telefonu, turėčiau skambinti spalio 20-ąją. Tuomet man bus paskirtas laikas pas gydytoją lapkričio mėnesį. Bet juk taip įtariamas susirgimas gali ne tik nestabdomas progresuoti, bet ir pasmerkti mirčiai“, – sunkiai tvardydamasi kalbėjo reikalingos gydymo paslaugos negalinti gauti moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Vedėjos komentaras

Šiaulių Onkologijos klinikos konsultacinės poliklinikos vedėja Judita Filipauskienė „Šiaulių kraštui“ sakė: „Kiekvieno mėnesio 20-ąją dalijame talonus vizitams pas gydytojus sekantį mėnesį. Praktiškai iki pietų , o kartais ir per pusvalandį, talonų nelieka“.

J. Filipauskienės teigimu, talonų išdalijama tiek, kiek leidžia klinikoje dirbančių gydytojų darbo krūviai ir laikas.

Ar gydytojų klinikoje dirba pakankamai?

Į šį klausimą klinikos vedėja atsako tiesiai: „Gydytojų mažėja, o ligonių daugėja. Šiuo metu klinikoje dirba 9 gydytojai, tačiau tai yra per mažai. Dar 4,5 gydytojo etato yra numatyta įsteigti, tačiau bėda – nėra gydytojų, nėra kam dirbti. Kol gydytojus vilioja užsienis ir didmiesčiai, į Šiaulius jie nevažiuoja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klinikos vedėja patikino, kad ligonius, jei jie yra siunčiami ne profilaktiniam patikrinimui, stengiamasi priimti.

„Tam yra skiriamas papildomas laikas. Onkologinių ligonių nestumdome. Tačiau jiems surasti laisvesnį gydytoją ir suderinti priėmimo laiką, galima tik matant siuntimą ir jame nurodytą paskyrimą, aiškino gydytoja J. Pilipauskienė.

„Ligonis, siekiantis patekti pas specialistą, ir pats turi pasistengti: registruotis ne telefonu, o atvykti į klinikos konsultacinės poliklinikos registratūrą ir derinti priėmimo laiką,“ – sakė Onkologijos klinikos konsultacinės poliklinikos vedėja J.Filipauskienė.

Janina VANSAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų