REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui Minske skelbiant pirminės apklausos protokolus paaiškėjo, kad bombos susprogdinimu metro stotyje kaltinamas Dmitrijus Konovalovas norėjęs destabilizuoti politinę padėtį Baltarusijoje ir taip pakeisti šalies valdžią, praneša „BelaPAN“.

REKLAMA
REKLAMA

Bombai sprogus per vakarinę spūstį žuvo 15 žmonių, o dešimtys buvo sužeisti.

D. Konovalovas ir jo bendrininkas Vladislavas Kovaliovas taip pat kaltinami susprogdinę bombą per Nepriklausomybės dienos minėjimą Minske 2008 metais ir dėl kelių išpuolių Vitebske 2005 metais. Iš viso buvo sužeista per 100 žmonių, tačiau niekas nežuvo.

REKLAMA

Per pirmines apklausas D. Konovalovas pareiškė, kad apie valdžios nuvertimą mąsto nuo 2008 metų. Tačiau jis nestojo į jokią politinę partiją, kadangi specialiosios tarnybos po tokių išpuolių pirmiausia imtųsi opozicijos ir jį būtų greitai demaskavusios.

Jis aiškino, kad siekdamas vien tik pagąsdinti valdžią 2008 metais jis naudojo tokius sprogmenis, kad būtų sužeistų, tačiau niekas nežūtų.

Šių metų pavasarį specialiosios tarnybos paėmė jo pirštų atspaudus ir D. Konovalovas suprato galįs būti demaskuotas, todėl paspartino pasirengimą sprogdinimui metro stotyje.

Baigęs susipažinimą su D. Konovalovo ikiteisminiais parodymais teismas pradėjo apklausti liudytojus.

Kaltinamiesiems gresia mirties bausmė sušaudant.

Sprogimas Minsko metro

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų