REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po dviejų mėnesių pertraukos trečiadienio vakarą žmonės Minske ir kituose Baltarusijos miestuose vėl dalyvavo tyliojo protesto akcijoje, tačiau šįkart ji buvo tokia tyli, kad net sunku pasakyti, kiek žmonių susirinko išreikšti nepasitenkinimo Aleksandro Lukašenkos režimu, praneša tinklalapis „naviny.by“.

REKLAMA
REKLAMA

Protestus inicijuojanti grupė „Revoliucija per socialinius tinklus“ ragino šįkart nei ploti, nei skanduoti, o vaikščioti tam tikrose vietose, tad kartais protestuotojus buvo sunku atskirti nuo paprastų praeivių.

REKLAMA

Manoma, kad Minske protestuotojų buvo apie 300, o Breste – apie 50.

Minske keliose vietose buvo ir plojama, ir skanduojama, tačiau šįkart milicija ir saugumas elgėsi itin santūriai ir nieko nesulaikė.

Baltarusių žurnalistai pastebi, kad milicijos ir saugumo pasirengimai buvo tokie pat rimti, kaip ir per vasaros protestus, tačiau aiškiai pasikeitė jų taktika.

Politikos apžvalgininkas Pavliukas Bykovskis pastebi, kad šįkart tylusis protestas vyko akylai stebint Europos Sąjungai. Dėl to išvakarėse perspėjo naujoji Europos Sąjungos atstovė Baltarusijoje Maira Mora, pasakiusi, kad tai bus A. Lukašenkos deklaruojamo santykių su ES „perkrovimo“ išbandymas.

„Išbandymas išlaikytas nesunkiai, kadangi akcija buvo itin negausi. Naujumo žavesys prapuolė, kūrybinis parakas išnaudotas. Valdžia pažabojo internetinių bendruomenių administratorius, kitus aktyvistus, potencialiai revoliucingai nusiteikusius studentus“, – P. Bykovskis sakė naujienų svetainei „naviny.by“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų