REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Small Planet Airlines“ per pirmus šešis šių metų mėnesius pervežė 80 proc. užsakomaisiais reisais skridusių keleivių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors rinkoje dar jaučiamos ekonominio nuosmukio pasekmės, tačiau nuo šių metų gegužės mėnesio pastebimas keleivių skaičiaus augimas. Liepos mėnesį pervežtų keleivių skaičius net 19 procentų viršijo praėjusių metų rezultatus. Rinkai atsigaunant po sunkmečio, galima drąsiai teigti, jog šiemet padaugėjo ir norinčiųjų keliauti. Turo operatorių užsakomi lėktuvai skraido užpildyti vidutiniškai 90 proc, kai pasaulinis vietų užimtumo lėktuvuose rodiklis siekia 83,1 procento," – situaciją komentuoja „Small Planet Airlines“ vadovas Vytautas Kaikaris.

REKLAMA

Tarptautinės oro transporto asociacijos (angl. International Air Transport Association) duomenimis, skrydžių bendrovių keleivių srautas liepą, lyginant su pernai metais, padidėjo 5,9 proc. Palyginus šių metų rezultatus su prieškriziniu atitinkamu laikotarpiu matyti, kad keleivių srautai tebėra mažesni, tačiau lyginant su 2010-aisiais, pastebimas stabilus keleivių srautų augimas. Nors metų pradžioje kelionių srautai į Egiptą sumažėjo dėl ten vykusių neramumų, tačiau padėtis stabilizavosi ir šiuo metu į Egiptą keliaują toks pat skaičius poilsiautojų, kaip ir pernai metais. Keleivių srautų augimui įtakos turėjo ir klimatas – šaltesnė nei praėjusiais metais lietuviška vasara.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu keliautojų Graikijos kryptimi liepos mėnesį padaugėjo 31 proc. Skrydžių į Ispaniją rezultatai nuo gegužės stipriai didėjo (net 42 proc. lyginant su pernai). Taip pat atsirado įvairesnių krypčių, pavyzdžiui, srautai į Italiją išaugo net 92 proc., į Bulgariją – 75 procentais.

Pasak „Small Planet Airlines“ vadovo, bendradarbiaujant su kelionių organizavimo partneriais žiemos skrydžių sezono laikotarpiui, turistai iš Lietuvos bus dažniau skraidinami populiariausiomis Egipto, Tailando, Kanarų salų kurortų kryptimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų