REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rytoj Lietuvos kino teatruose – laukiamiausio lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera. Juosta sukurta remiantis populiariu Rimanto Šavelio romanu „Tadas Blinda“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis nuo Nepriklausomybės atkūrimo pradžios istorinis nuotykių filmas, kainavęs apie 3,5 milijonų litų, tapo brangiausiu iki šiol sukurtu lietuvišku filmu.

REKLAMA

Pagrindinis kultinio lietuvių herojaus Tado Blindos vaidmuo filme buvo patikėtas kino debiutantui dainininkui  Mantui Jankavičiui. Juostoje taip pat vaidina gražiausia Rusijos aktore tituluota Agnė Ditkovskytė, Tatjana Liutajeva, Dainius Kazlauskas ir daug kitų Lietuvos aktorių.

Filmo siužetas rėmėsi rašytojo Rimanto Šavelio romanu „Tadas Blinda“. Jį populiariojoje serijoje „Tik geriausios knygos virsta filmais“ išleido leidykla „Obuolys“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą nuotykių, romantikos ir veiksmo kupinas R. Šavelio kūrinys knygynuose pasirodė dar 1987 metais ir sužavėjo gausybę skaitytojų.

„Svieto lygintojas“ Tadas Blinda yra vienas populiariausių visų laikų personažų – lietuviškasis Zoro arba Robinas Hudas. Pagal užrašytus žmonių prisiminimus ir istorinius šaltinius R. Šavelio atgaivinta realaus žmogaus, kurį vieni laikė plėšiku, kiti - didvyriu ar net kankiniu, istorija šiandien jaudina taip pat, kaip ir 1972-siais, kai buvo pastatytas pirmasis filmas apie nutrūktgalvio nuotykius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu vilties, kad istorikai labai nesupyks, kam į sukilėlių gretas atvedžiau ne visai padorų ir ne itin sąmoningą personažą – arkliavagį Tadą Blindą“, - sako kūrinio autorius R. Šavelis, kadaise parašęs ir legendinio filmo, kuriame Blindą įkūnijo V. Tomkus, scenarijų.

Romano, kaip ir filmo, siužetas sukasi apie jaunąjį nutrūktgalvį Tadą Blindą – vyresnėlį medininko sūnų, turintį savų jaunatviškų rūpesčių ir neieškantį svetimų problemų, tačiau negalintį pakęsti neteisybės. Kai politinės intrigos ir caro bei baudžiauninkų konfliktas atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virsta žiauriomis skerdynėmis, pilnametystės vos sulaukęs Tadas turi atsisveikinti su vaikystės svajonėmis ir prisiimti atsakomybę ne tik už savo veiksmus, bet ir mylimų žmonių gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų