REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko nedaryti vonioje?

Vonioje, atrodytų, galima viskas. Ne vienas žmogus, bijantis draugų kompanijoje net „Tris milijonus“ paniūniuoti, duše traukia arijas ne prasčiau už Liudą Mikalauską (bent jau pats taip galvoja). Vonios veidrodis tampa intymių vietų depiliacijos ir visai neestetiškos tarpdančių švarinimo siūlų procedūros liudininku. Atrodytų, nėra dalykų, kurių negalėtume daryti vonioje.

Vonioje, atrodytų, galima viskas. Ne vienas žmogus, bijantis draugų kompanijoje net „Tris milijonus“ paniūniuoti, duše traukia arijas ne prasčiau už Liudą Mikalauską (bent jau pats taip galvoja). Vonios veidrodis tampa intymių vietų depiliacijos ir visai neestetiškos tarpdančių švarinimo siūlų procedūros liudininku. Atrodytų, nėra dalykų, kurių negalėtume daryti vonioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto tai – apgaulinga iliuzija. Kai kurie dalykai – procedūros, kurios gali pakenkti sveikatai – ir čia yra tabu. Tad ko neturėtumėte daryti ten, kur jaučiatės išsivadavę iš etiketo ir mandagumo gniaužtų, kai

esate vienui vieni?

REKLAMA

Gerti vandens iš dušo galvutės. Visų pirma, dušo galvutėse tarpsta gausus būrys ligas sukeliančių bakterijų. Bet tai – dar ne viskas. Bakterijų šaltiniu gali būti ir karštas vanduo. O juk prausiatės atsukę ir karšto, ir šalto vandens čiaupus. Taigi jei norite gerti – tiesiog prisipilkite puodelį šalto vandens, o dušą palikite kūno higienos ritualams.

Naudoti tą patį kontaktinių lęšių konteinerį ilgiau nei tris mėnesius. Bakterijos, nusėdusios ant plastiko sienelių, gali persikelti ant kontaktinių lęšių, o vėliau sukelti akių infekciją. Keiskite kontaktinių lęšių konteinerį ne rečiau nei kas tris mėnesius. O kaskart jį atidarę išskalaukite su steriliu kontaktinių lęšių skysčiu ir palikite išdžiūti atidarytą – taip neleisite daugintis bakterijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Valytis rankas svetimu rankšluosčiu. Jei keli žmonės naudojasi tuo pačiu rankšluosčiu – bakterijos nuo vienų rankų netrunka patekti ant kitų. Tai ypač pavojinga gripo, kitų sezoninių infekcijų metu, taip pat kai namuose yra sergantis, nusilpusios imuninės sistemos žmogus ar kūdikis. Kiekvienas šeimos narys privalo turėti po atskirą rankšluostį. Pasirūpinkite, kad švarų rankšluostį turėtų ir jūsų namų svečiai. Arba matomoje vietoje padėkite vienkartinių rankšluosčių rulonėlį.

Valytis intymią vietą iš užpakalio į priekį. Taip padedate bakterijoms nuo išangės patekti ant išorinių lytinių organų, o nuo čia joms atsiveria tiesus kelias į organizmo vidų. Tokioje vietoje atsidūrusios bakterijos

gali sukelti įvairių uždegimų ar infekcijų. To išvengsite, jei valysitės atvirkščiai – iš priekio atgal.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dušas prieš grybelį. Blogas kvapas ir išskyros intymioje vietoje? Tai – rimta priežastis kuo greičiau apsilankyti ginekologo kabinete, bet tikrai ne pretekstas keliskart per dieną atkakliai plauti lytinius organus, juolab nukreipus dušo srovę į makštį. Tai tik išplauna gerąsias makšties bakterijas ir sukelia palankiausias sąlygas infekcijai. Makštis – savaime apsivalantis organas, todėl jos plauti apskritai nepatariama. Išorinius lytinius

organus būtina prausti kasdien, vieną arba keletą kartų (pagal poreikius). Jei nepaisant tokios higienos vaginoje pagausėja išskyrų ir iš jos sklinda blogas kvapas – metas eiti pas gydytoją, kad patikslintų diagnozę ir skirtų gydymą.

REKLAMA

Išeinant palikti užtrauktą dušo užuolaidą. Pelėsis ir purvas dievina vietas, kur tamsu, šilta ir drėgna. O nešvarumai ir įvairius namų paviršius nugulusios grybelio sporos gali sukelti alergiją ir astmą. Tad išeidami iš vonios atitraukite dušo užuolaidą, palikite pravertas duris, kad išgaruotų drėgmė – visa tai bus į naudą ir jums, ir vonios interjerui!

Nuleisti tualeto vandenį neuždengus unitazo. Kaskart nuleidžiant vandenį dalis unitaze tarpstančių bakterijų su vandens purslais patenka į orą, nusėda ant kitų vonios kambario paviršių ir... toliau dauginasi ten, kur šepetys ir unitazą dezinfekuojantis valiklis niekada neužklysta. Saugiausia – prieš nuleidžiant vandenį uždengti unitazo dangtį.

Laikyti dantų šepetėlį prie kriauklės. Nors muilinės ir dantų šepetėlių laikiklis paprastai komplektuojami taip, tarsi turėtų stovėti petys petin (tiksliau – briauna briaunon), ištikimajam dantų sanitarui bus kur kas saugiau įsikurti kur nors atokiau – pavyzdžiui, vonios spintelėje. Kaskart kriauklėje plaunantis rankas, kitiems šeimos nariams valantis dantis, purškiant plaukus laku ar naudojant kitas lakiųjų dalelių turinčias higienos ir kosmetikos priemones ant dantų šepetėlio nepastebimai nusėda ir bakterijos, ir nešvarumai. O nuo čia jiems – pats tiesiausias kelias ant jūsų dantenų. Tad patraukite jį tolėliau ir odontologas jus pagirs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų