REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas trečiadienį dviejuose Rusijos laikraščiuose paskelbtame straipsnyje teigia, kad Rusijai gresia nestabilumas ir liūdna ateitis, jei šaliai nepavyks įvykdyti politines reformas ir sumažinti priklausomybę nuo naftos pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

M. Gorbačiovo raginimas imtis permainų sutampa su vis dažnesniais susirūpinusių intelektualų perspėjimais. Tuo tarpu šalies ministras pirmininkas Vladimiras Putinas ir prezidentas Dmitrijus Medvedevas ruošiasi paskelbti, kuris iš jų dalyvaus prezidento rinkimuose, vyksiančiuose kitais metais.

REKLAMA

M. Gorbačiovas sako, kad Rusijos politinė sistema – trapi, korumpuota ir šalyje greitai gali prasidėti suirutė. Tuo tarpu šalies vadovai imasi kosmetinio remonto, o ne tikrų reformų. M. Gorbačiovas mano, kad šalies vadovai tik daug šneka ir imituoja permainas.

"Nenorą imtis reformų arba norą keisti tik iš dalies dažnai galima paaiškinti baime prarasti valdžią ir norą išvengti naujo Rusijos žlugimo, – sako M. Gorbačiovas, kalbėdamas apie D. Medvedevą. – Bet pats pokyčių nebuvimas ir gali išprovokuoti nestabilumą bei kelti abejones dėl šalies ateities".

Buvęs sovietų vadovas mano, kad dabartinė valdžia tikriausiai nesugebės pradėti visa apimančių reformų, o vien pakeitus valdžią padėtis taip pat nepagerėtų. Anot M. Gorbačiovo, reikia keisti ne tik valdžią, bet visą sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų