REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio premjeras Andrius Kubilius įvertino ketinimus didinti minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA) 50 litų. Kompleksinis pasiūlymas jau pateiktas Trišalei tarybai, todėl tikimasi, kad netrukus prasidės diskusijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pats esu pasiruošęs aktyviai dalyvauti šiose diskusijose, kuriose, tikiu, visiems užteks išminties matyti ne tik atskirą paimtą skaičių, bet ir situaciją tarptautinėse rinkose, ekonominę situaciją, tai, kas darosi Graikijoje, Italijoje, tai, ką sako Tarptautinis valiutos fondas, kalbėdamas apie viso pasaulio ekonomikas. Aš tikiu, kad ta išmintis, kurią socialiniai partneriai pademonstravo 2009 metais, pasirašant nacionalinį susitarimą, liks tokia pati ir šiuo laiku, kuris nėra toks ramus, kad galėtume ramiai prieš rinkimus visiems dalinti labai gražius pažadus ir neskaičiuoti pinigų“, – komentavo A. Kubilius.

REKLAMA

Graikijos krizė paveiks Lietuvą?

Balsas.lt žurnalistės paklaustas, ar galimas Graikijos išstojimas iš Euro zonos galėtų pakeisti Lietuvos planus apskritai įsivesti eurą, premjeras nesiėmė svarstyti Graikijos sprendimų ir atsakė į klausimą bendromis frazėmis:

„Raginu įsiklausyti į Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pasisakymus dėl to, kaip Europos Sąjunga (ES) turėtų elgtis tokių problemų sprendimo atžvilgiu, nemanau, kad turėtume kalbėti apie kokius nors išstojimus iš Euro zonos. Aš asmeniškai tikiu Euro zonos perspektyva, be abejo, dabar nemažai problemų, bet ilgalaike prasme ta perspektyvą matau kaip labai aiškią“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas priminė, kad pasižiūrėjus į ES istoriją, galima pamatyti aiškią tradiciją – ES vystosi nuo vienos krizės prie kitos krizės. Iš kiekvienos krizės ES išeina sustiprėjusi, labiau konsoliduota, todėl, jo manymu, perspektyvos yra geros.

Taip pat premjeras pabrėžė, kad žvelgiant į ilgalaikę ES perspektyvą, reikia įvertinti ir globalią konkurenciją tarp didžiųjų ekonomikų – Kinijos, Indijos, JAV, kurios iš ES reikalaus aiškios tolesnės raidos.

„Europai reikia būti ekonomiškai ir finansiškai labiau konsoliduotai, labiau vieningai ir gebėti atlaikyti globalią konkurenciją“, – svarstė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvertino Lietuvos ir Lenkijos ekspertų darbą

Taip pat premjeras žurnalistams prisipažino, kad jį labai pozityviai nuteikė Lietuvos ir Lenkijos ekspertų bendras darbas tiek Druskininkuose, tiek Varšuvoje švietimo klausimais Lietuvoje ir Lenkijoje.

„Iš tiesų, ko mes ir tikėjomės, tą pamatėme. Akivaizdu, kad užtenka išminties ir vienoje, ir kitoje pusėje suvokti visas aplinkybes, ir mūsų pusės įstatymo įgyvendinimą. Esu nustebęs dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) sprendimo organizuoti mitingą. Ką padarysi, aš tikiu, kad išminties rasis vis daugiau tiek tarp tos pačios LLRA ateityje“, – vylėsi premjeras.

REKLAMA

A. Kubilius pabrėžė, kad jį stebina pats faktas, kad kalbantis ekspertų lygyje, randama pakankamai daug išminties, tačiau jos stinga Lietuvoje. Anot jo, grynas politikavimas vaikų sąskaita tikrai yra visiškai netoleruotinas dalykas.

Balsas.lt primena, kad šį penktadienį LLRA organizuoja protesto akciją prie Seimo, kurioje dalyvaus apie 5 tūkst. lenkų. Bus protestuojama prieš naujojo švietimo įstatymo pataisas, pagal kurias lietuvių kalbos valstybinis egzaminas turi būti laikomas tiek lietuvių, tiek tautinių mažumų atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų