REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos frakcijos Seime iniciatyva buvo surengtas redakcinės komisijos posėdis dėl Minimalios mėnesinės algos (MMA) didinimo. Krikščionių partijos frakcija Seime dar vasaros pradžioje iniciavo MMA didinimą, tačiau Vyriausybės siūlymas didinti ją vos 50 litų šokiravo ne tik Seimo opozicines frakcijas, bet ir socialinius partnerius Trišalėje taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo frakcijų atstovų redakcinės komisijos susirinkime kalbėjęs Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis pabrėžė, kad Vyriausybės priešinimasis MMA indeksavimui bent infliacijos koeficientu, kai tam pritaria ne tik profsąjungos, bet ir pagrindinės darbdavių organizacijos, kelia nuostabą. „Nuo 2008 metų, kai paskutinį kartą buvo didinta MMA iki 2012 metų liepos mėnesio, kai žadama jį simboliškai padidinti, galiojantis 800 litų rodiklis dėl infliacijos realiai bus nuvertėjęs apie 17 procentų, o tai sudarys 135 litus. Vyriausybės leidimas MMA pakelti tik 50 litų ne tik nepadidins realios jos vertės, bet nepajėgs kompensuoti net pusės infliacijos nuvertėjimo“, – pastebi V. Žiemelis.

REKLAMA

Susirinkimo metu buvo nutarta siūlyti MMA nuo 2012 m. sausio 1 dienos didinti iki 1000 litų, o neapmokestinamų pajamų dydį (NPD) kelti laipsniškai. „Tokie veiksmai atneštų naudos ir verslui, kuriam jau stinga motyvuotos darbo jėgos, ir šalies iždui, kuris pasipildytų keliais šimtais milijonų litų. Šios ir kitos aktyvios ekonominės politikos priemonės daugeliui žmonių palengvintų gyvenimą, atgaivintų jų pasitikėjimą socialine ateitimi Tėvynėje ir pristabdytų katastrofiškus darbščių žmonių emigracijos srautus. Tik tokiu būdu realiai įmanoma papildyti „Sodros“ įplaukas ir  atstatyti sumažintas pensijas, toliau nepraskolinant valstybės“, – kalbėjo V. Žiemelis.

Matydamos naudą ne tik valstybės biudžetui, bet ir visiems dirbantiesiems, MMA ir NPD didinimui pritaria darbdaviai ir profsąjungos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų