REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Taifūnas „Roke“ Japonijoje jau nusinešė mažiausiai keturių žmonių gyvybes. Žinybų duomenimis, aukų kūnai rasti šalies centrinėje ir vakarinėje dalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Dar du žmonės laikomi dingusiais be žinios, tarp jų – berniukas, iš mokyklos ėjęs namo. Žinybos paragino 1,14 mln. gyventojų pasitraukti į saugias vietas. Kiek žmonių pasinaudojo šiuo patarimu, nežinoma.

REKLAMA

Meteorologų duomenimis, trečiadienio popietę taifūnas turėtų pasiekti Vidurio Japoniją ir tada dideliu greičiu patraukti toliau šiaurės rytų kryptimi, kur yra ir katastrofos ištikta Fukušimos jėgainė. Elektrinės operatorės „Tepco“ atstovas sakė, kad visi darbai jėgainėje sustabdyti, tačiau pavojaus esą nėra.

Fukušimos elektrinė smarkiai nukentėjo per kovo 11-ąją vykusį žemės drebėjimą ir po to kilusį cunamį. Per stichiją žuvo arba be žinios dingo 20 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš atslenkant taifūnui „Roke“, Japonijoje smarkiai lijo, vanduo užliejo gyvenamąsias teritorijas ir kelius. Kai kur vandens lygis žmonėms siekė iki kelių. Sutriko traukinių eismas, buvo uždaryti kai kurie greitkeliai. Trečiadienį Japonijoje atšaukta daugiau kaip 200 skrydžių.

Taip pat skaitykite:

Japonijos link juda taifūnas „Roke“, evakuota per 1 mln. žmonių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų