REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncernas „BMW“ pripažino, kad bandymas sukurti hibridinę prabangaus visureigio „X6“ versiją patyrė visišką fiasko – bavarai nusprendė nutraukti hibridinio visureigio „BMW X6 ActiveHybrid“ gamybą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio gėdingo sprendimo priežastis – niekingo pardavimai pagrindinėje rinkoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Amerikonai nusivylė itin brangios automobilio versijos vartotojiškomis savybėmis. Visų pirma jiems užkliuvo neadekvati kaina – „hibridas“ už Atlanto kainuoja nuo 88 900 JAV dolerių, kai įprastą „X60i“ galima nusipirkti už 69 500 „žaliųjų“. Nors kainos skiriasi akivaizdžiai, „hibridas“ yra vos vos taupesnis, o jo dinamika – kuklesnė. Panašu, amerikonai čia greitai suskaičiavo, kad jokios naudos iš tokio automobilio nebus.

Po hibridinio „X6 ActiveHybrid“ variklio dangčiu buvo montuojamas 4,4 litro darbo tūrio V8 su dvejomis turbinomis, bendra hibridinės jėgainės galia siekė 485 a.g. Pasak bavarų, naudojant vien tik elektros energiją šis hibridinis automobilis galėjo pravažiuoti 1,6 kilometro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų