REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke antradienį surengtoje tarptautinės iniciatyvos „Atviros valdžios partnerystė“ inauguracijoje Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis padėkojo JAV prezidentui Barackui Obamai už jo šalies paramą Lietuvos energetinę nepriklausomybę didinantiems projektams. JAV vadovas patikino, kad ši parama bus nekintama ir tęstinė.

REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyvos „Atviros valdžios partnerystė“ inauguraciją surengė JAV ir Brazilijos prezidentai B. Obama ir Dilma Rousseff.

REKLAMA

„Atviros valdžios partnerystė“ tai daugiašalė iniciatyva, kuria siekiama užtikrinti efektyvų vyriausybių darbą, paremtą skaidrumu, piliečių įtraukimu į valdymą, sustiprinti kovą su korupcija ir naujų technologijų panaudojimą valdyme.

Iniciatyvai įgyvendinti yra įsteigtas tarptautinis priežiūros komitetas, kurį sudaro 8 vyriausybių JAV, Brazilijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Meksikos, Pietų Afrikos, Indonezijos, Filipinų ir 9 nevyriausybinių organizacijų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvavimas šioje iniciatyvoje, pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, yra atviras visoms valstybėms, kurios atitinka minimalius tinkamumo kriterijus: fiskalinio skaidrumo, informacijos prieinamumo, politikų pajamų ir turto deklaravimo, piliečių įtraukimo į politikos formavimą bei valdymą.

Lietuva buvo pakviesta prisijungti prie šios iniciatyvos, kad savo patirtimi ir geriausia praktika galėtų pasidalinti su šalimis, kurioms valdymo ir administracinių gebėjimų ugdymo klausimai itin aktualūs.

Tikimasi, jog iniciatyva bus patrauklus forumas valstybėms apsikeisti naujausia patirtimi bei stiprinant demokratiją, žmogaus teises ir kovojant su korupcija. Ji taip pat sukurs papildomas galimybes Lietuvai su bendramintėmis partnerėmis vykdyti bendrus projektus, skirtus demokratinių institucijų ir administracinių gebėjimų ugdymui Lietuvai prioritetiniuose regionuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų