REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip 1,3 mln. Japonijos gyventojų buvo patarta evakuotis dėl Japonijos link artėjančio taifūno „Roke“, kuris grasina pramoniniam Nagojos miestui, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos nacionalinis transliuotojas NHK informavo, kad Nagojos mieste evakuotis buvo priversti per 1,1 mln. žmonių, mažesniuose miestuose evakuacijos mastai yra mažesni.

REKLAMA

Kol kas nepranešama apie reikšmingesnius pasikeitimus gamyklų veikloje.

Japonijos meteorologijos agentūra pranešė, kad taifūnas šiuo metu yra už 210 kilometrų į rytus nuo Tenegašimos salos ir juda 20 km/h greičiu.

Agentūros pareigūnai spaudos konferencijoje taip pat teigė, kad Centrinėje Japonijos Aiči prefektūroje smarkus lietus jau privertė išsilieti kai kurias upes. Jie perspėjo žmones pasirengti apsisaugoti nuo smarkių liūčių, didelio vėjo ir aukštų bangų.

REKLAMA
REKLAMA

Nagojos miestas pasiprašė Japonijos kariuomenės atsiųsti kareivių, kad šie padėtų apsisaugoti nuo artėjančios gamtos stichijos. Šio mėnesio pradžioje Japonijoje siautė tropinė audra „Talas“, kuri Japonijos vakarinėje dalyje nusinešė beveik 100 žmonių gyvybes.

„Tokyo Electric Power Company“ teigė, kad taifūnas nepadarė jokios žalos Fukušimos „Daichi“ atominei elektrinei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų