REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitas Lietuvos ir Lenkijos švietimo ekspertų darbo grupės susitikimas vyks spalio 14-ąją Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Varšuvoje darbą baigė Lietuvos ir Lenkijos švietimo ekspertų ir tautinių mažumų atstovų darbo grupė. Kaip teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) išplatintame komentare, šis susitikimas parodė, kad Lietuva ir Lenkija sugeba rasti abiem pusėms priimtinus sprendimus.

REKLAMA

„Teigiamai vertiname įvykusi susitikimą, kurio dėka Lenkija partnerystės dvasioje imsis žingsnių spręsti įsisenėjusias Lenkijos lietuvių problemas švietimo srityje, įskaitant lietuvių kalba rengiamų egzaminų užduočių kokybę ir taisyklingumą, lietuviškų vadovėlių leidybos klausimus, lietuviškų mokyklų finansavimą“, – teigia URM.

Anot ministerijos pranešimo, Lenkijos atstovai įsipareigojo, kad šių metų spalio 24-ąją Punske rengiamoje Lenkijos lietuvių švietimo plėtros strategijos peržiūros konferencijoje bus pristatyti pasiūlymai dėl tautinių ir etninių mokyklų švietimo finansavimo sistemos pakeitimų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva tikisi, kad kitas švietimo ekspertų posėdis Vilniuje spalio 14 dieną įtvirtins ankstesnių darbo grupės susitikimų rezultatus bei nubrėš tolesnes gaires dėl Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo švietimo srityje.

Lenkų tautinė mažuma reiškia nepasitenkinimą dėl naujojo Švietimo įstatymo nuostatų. Pagal jas, nuo šių mokslo metų tautinių mažumų pradinėse ir pagrindinėse mokyklose stipriau bus mokoma lietuvių kalbos kaip dalyko. Taip pat visų Lietuvos mokyklų vienuoliktokai mokysis pagal tą pačią lietuvių kalbos ir literatūros bendrąją programą. Lietuviškai bus dėstomos ir Lietuvos istorijos bei geografijos temos iš istorijos ir geografijos ugdymo programų bei pilietiškumo pagrindai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų