REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisme atversta skerdynių prie Kauno naktinio klubo byla

Antradienį Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti dar vieną su Kamuolinių gaujai priskiriamų asmenų nusikaltimais susijusią baudžiamąją bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą Kamuolinių gaujos „viršūnėms“ priskiriamas Andrius Juodis (31 m.), pravarde Gruzinas, kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu, o eiliniu „torpeda“ laikomam Andriui Butvilai (28 m.), pravarde Storas, pateikti ir kaltinimai pasikėsinimu nužudyti du žmones.

REKLAMA

Kruvinas incidentas šių metų sausio 30-osios vakarą prasidėjo Kauno centre, Maironio gatvėje, esančiame naktiniame klube „Exit“, o vėliau persikėlė į šio klubo prieigas. Kaune plačiai kalbėta, kad būtent po šio incidento jaunimo pamėgtame klube lankytojų skaičius ėmė sparčiai nykti. Pavasario pabaigoje klubo atstovai viešojoje erdvėje išplatino pareiškimą, kad „Exit“ klubas nutraukia veiklą Kaune ir nuo rudens keliasi į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamąjį ir aukas teskyrė viena kėdė

Įtariamasis A. Butvila yra suimtas ir į teismo salę atvežamas iš Kauno tardymo izoliatoriaus, o štai A. Juodis į posėdžius atvyksta iš namų, nors visai neseniai to paties Kauno apygardos teismo už savavaldžiavimą buvo nuteistas 3 metams laisvės atėmimo.

Tas nuosprendis buvo apskųstas, o laukdamas Apeliacinio teismo sprendimo dėl ankstesniojo nuosprendžio, A. Juodis buvo įpareigotas būti namie nuo šeštos valandos vakaro iki dešimtos ryto, nesilankyti baruose ir kitose pasilinksminimo įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po sausio 30-osios A. Juodis vėl buvo teismo suimtas 3 mėnesiams, tačiau kitu Apeliacinio teismo sprendimu vėl paleistas namo.

Išeiti į laisvę jau antrą kartą A. Juodžiui padėjo kito kūdikio tuo metu besilaukiančios jo sugyventinės negalavimai (taigi A. Juodis turėjo jai padėti rūpintis pirmuoju mažyliu), senstančių savo tėvų priežiūra, ir tai, jog jis pareiškė esąs įsidarbinęs apsaugos darbuotoju ir sargu Raseinių rajone esančiame motelyje, todėl turįs nuolatinių pajamų.

Tad į teismo posėdį iš namų atvykęs A. Juodis įsitaisė pirmoje teismo salės eilėje, o nuo toje pačioje eilėje susėdusių nukententėjusiųjų Igno K. ir Lino S. jį teskyrė vos viena tuščia kėdė.

REKLAMA

Kaltinimą palaikančiai prokurorei perskaičius kaltimąjį aktą, A. Juodis neprisipažino kaltu, o duoti parodymus sutiko tik tada, kai bus išklausyti visi nukentėjusieji ir liudininkai.

Aiškina nepažįstąs savo bendrininko

Savo ruožtu A. Butvila sutiko parodymus duoti nedelsdamas ir pareiškė, kad tą sausio vakarą jis nebuvęs jokiame naktiniame klube. Mat tą dieną jis buvęs išleistas iš Kauno vyriausiojo policijos komisariato areštinės ir skubėjęs atsipūsti namie.

Įtariamasis tikino, kad tebuvęs kelioms valandoms užsukęs pas tėvus, ten pavalgęs ir nusiprausęs, nes remontuojamame jo bute tuo metu dar buvusi nesutvarkyta vonia, paskui pabendravęs su savo drauge ir nuėjęs miegoti.

REKLAMA

Draugė pavakare išvykusi namo, todėl jo alibi patvirtinti negali. Galiausiai A. Butvila pareiškė, kad jokio A. Juodžio jis nepažįstąs ir niekuomet su juo nebendravęs.

Duodamas parodymus, nukentėjusysis Linas S. papasakojo, kad tą vakarą pasilinksminti „Exit“ klube jį pakvietė Ignas K. ir savo drauge Sonata sutiko prie įėjimo į klubą.

Kelias valandas jaunuoliai šoko ir linksminosi, kol šokių muzikos aikštelėje tarp Lino S. ir vieno klubo lankytojo kilo incidentas. Linas S. apsižodžiavęs su keliais iš jo šokio pasišaipiusiais vyrukais, o netrukus su vienu iš jų netyčia susikibęs rankomis, kai bandęs prasilenkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Linas S. tikino, kad tuo metu jau buvo išgėręs bene tris taures viskio, todėl įvykio detalių gerai nepamenąs. Jam atrodė, kad jis taikiai pasiūlęs nepažįstamajam išsiskirti gražiuoju, bet šis atrodė gerokai įpykęs.

Nuvęsti bičiulį šalin bandė ir į kivirčo vietą atskubėjęs Ignas K., bet stotingas jaunuolis tuo metu smogė Linui S. į veidą ir patrenkė ant žemės. Gindamas bičiulį Ignas K. savo ruožtu parbloškė ant žemės užpuoliką – jį, kaip teisme pats tvirtino, įsidėmėjo labai gerai.

Tuo metu klubo apsaugininkai Liną S. pakėlė ir nelabai tesigilindami į situaciją išlydėjo pro duris. Jis patraukė link K. Donelaičio gatvės, o netrukus jį pasivijo Ignas su Sonata. Tada trijulė sugrįžo prie klubo ir bandė išvažiuoti ten stovinčiu laisvu taksi automobiliu, tačiau įsivėlė į naujus nemalonumus.

REKLAMA

Anot Lino S., jis atsisėdo automobilio gale, bet išgirdo, jog vairuotojas šaukia, kad kažkas neleidžia jiems pajudėti iš vietos. Priekyje sėdintis Ignas K. reikalavo kuo skubiau važiuoti, tačiau taksistas atkirto, jog jis žmonių netraiškysiąs. Tuomet Linas S. išlipo pasižiūrėti, kas gi vyksta, ir pamatė link jo atskubantį agresyviai nusteikusį žmogų.

Siūlė „pagalbą“

Per ikiteisminį tyrimą Linas S. buvo atpažinęs, jog asmuo, su kuriuo jis konfliktavo klube, ir prie automobilio išdygęs užpuolikas buvo tas pats – A. Juodis.

REKLAMA

Vis dėlto teismo posėdyje Linas S. kategoriškai to nebetvirtino. Savo skriaudiką jis buvo atpažinęs iš nuotraukų, o baimindamasis dėl savo saugumo, akistatos su juo atsisakė.

Anot Lino S., po kurio laiko pas jį buvo atėjęs nepažįstamas žmogus ir klausė, gal kuo reikia padėti. Nukentėjusiysis tai suprato kaip spaudimą ir bet kokios pagalbos atsisakė.

Susmuko klubo vestibiulyje

Tą naktį prie automobilio susikibę vyrai kelis kartus krito ant žemės ir vėl kėlėsi, kol užpuolikas kažkur dingo, o Linas S. tik tada pastebėjo, kad jo draugas Ignas K. jau kruvinas guli „Exit'o“ vestibiulyje. Teisme Ignas K. nedvejodamas teigė, kad buvo išlipęs gelbėti Lino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taksi automobiliui pavažiavus atgal, iš kažkur prieš jį atsiradęs nematytas klube vyriškis išsitraukė pistoletą ir pagrasino abu nušauti. Nukentėjėlis neabejojo, kad tai buvo A. Butvila, kurį, kaip jis spėja, A. Juodis buvo išsikvietęs telefonu.

Dar vydamasis iš klubo išvarytą draugą Ignas K. matė, kaip A. Juodis kažkam skambina, ir prašė jo neaštrinti situacijos.

Kol Ignas K. bandė konfliktą užbaigti žodžiais, A. Butvila įsikišo pistoletą į prie diržo kabantį dėklą ir išsitraukė peilį. Vyrai susikibo ir kurį laiką ant grindinio raičiojosi mažiausiai keturiese. Vėliau Ignas K. pajuto karštį pilve ir suprato, jog yra sužeistas. Tada nusvirduliavo iki įėjimo į klubą ir susmuko vestibiulyje.

REKLAMA

Tik tuomet ir Linas S. pastebėjo, kad ir pats yra sužeistas į koją ir į pilvą. Atskubėję greitosios pagalbos automobiliai abu sužeistuosius nugabeno į Kauno klinikas. Linas S. ten užsibuvo vos daugiau kaip parą, o dėl gerokai sunkiau peiliu sužaloto Igno K. gyvybės medikams teko gerokai pakovoti.

Ignas K. ir dabar jaučia sužeidimo padarinius, dėl to tam teko palikti mėgstamą darbą. Kitur įsidarbinusio Igno K. Atlyginimas net 1000 litų mažesnis, todėl jis prašo, kad A. Butvila jam atlygintų 100 000 litų neturtinę žalą. Turtinę žalą už subadytus drabužius, teismo išlaidas ir atlygį jį atstovaujančiam advokatui Ignas K. įvertino 1000 litų.

Linas S. jokio civilinio ieškinio nepateikė.

Ši byla toliau bus nagrinėjama lapkričio pradžioje.

A. Juodis pareiškė parodymus duosiantis tik po liudininkų apklausos (Vaido Bivainio nuotr.) (nuotr. Organizatorių)A. Juodis pareiškė parodymus duosiantis tik po liudininkų apklausos (Vaido Bivainio nuotr.) (nuotr. Organizatorių)

Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų