REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos vyrų krepšinio čempionato metu Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinis direktorius Klemensas Rimšelis ir Ispanijos Karalystės Valstybės sekretorius sportui Albert Soler pasirašė tarpinstitucinį savitarpio supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo kūno kultūros ir sporto srityje. Tai pirmas susitarimas sporto klausimais tarp šių valstybių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanija yra viena stipriausių sporto valstybių, sėkmingai ir užtikrintai vystanti krepšinį, futbolą, tenisą, rankinį, dviračių, automobilių sportą ir kitas komandines sporto šakas. Abi šalys jau subrendo keistis abipusiškai vertinga patirtimi. Be to, šio susitarimo pagrindu tikimės glaudžiau bendradarbiauti ir svarstant sporto klausimus Europos Sąjungos Taryboje“, –  sakė Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius K. Rimšelis.

REKLAMA

Lietuva yra krepšinio šalis, todėl susitarimą inicijavome Europos čempionato kontekste. Tačiau šiuo susitarimu suteikiame platesnį sporto turinį iki šiol vykusiam bendravimui tarp šalių. Programos, kurios bus įgyvendinamos vykdant šio susitarimo nuostatas, paskatins sporto ekspertų ir profesionalų mainus bei abiems šalims naudingą bendradarbiavimą, o tai, be jokios abejonės, leis siekti geriausių rezultatų sporto politikoje ir praktikoje abiejose šalyse“, – sakė Ispanijos valstybės sekretorius sportui A. Soler.

REKLAMA
REKLAMA

Memorandume numatyta keistis patirtimi ir informacija sporto mokslo ir technologijų, sporto medicinos, kovos su dopingu, sporto rėmimo ir globos, sporto renginių organizavimo, ypač viešosios tvarkos ir saugumo klausimais, sporto specialistų ir administratorių mokymo, neįgaliųjų sporto programų, jaunųjų sportininkų apsaugos ir kitose srityse. Pagal memorandumą numatyta skatinti nacionalines federacijas, asociacijas užmegzti tiesioginius ryšius ir stiprinti abipusį bendradarbiavimą.

Memorandumas bus įgyvendinamas sistemingai, sudarant kasmetinius veiklos planus tarp šių šalių sporto institucijų. Be to, artimiausiu metu planuojama pasirašyti atskirą susitarimą tarp Ispanijos ir Lietuvos antidopingo agentūrų.

Lietuva yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimus su daugiau nei 20-ties šalių sporto institucijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų