REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien teisingumo ministras Remigijus Šimašius kartu su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku aptarė, kur uostamiestyje galėtų būti pradėtas statyti naujas tardymo izoliatorius – pataisos namai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vakarinėje Lietuvos dalyje nėra nei vienos įkalinimo įstaigos. Tai sukelia didelių nepatogumų nuteistųjų artimiesiems, kurie nori lankyti savo giminaičius ir palaikyti su jais ryšį. Kartu toks laisvės atėmimo įstaigų išdėstymas yra nepatogus su nuteistaisiais dirbantiems pareigūnams – policininkams, probacijos darbuotojams, advokatams ir kitiems, kuriems tenka vykti į kituose miestuose esančias įkalinimo įstaigas. Mokesčių mokėtojams taip pat brangiai kainuoja nuteistųjų konvojavimas į Klaipėdos teisėsaugos institucijas iš kitų įkalinimo įstaigų, pvz.  Šiauliuose, Marijampolėje, Kaune, kt.

REKLAMA

„Pertvarkant kalėjimų sistemą planuojame renovuoti šešias ir pastatyti keturias naujas įkalinimo įstaigas. Vieną jų – Klaipėdoje. Tai leis užtikrinti, kad arčiau namų atliekantys bausmę nuteistieji nepraras socialinių ryšių, greičiau pasitaisys ir, tikėtina, išeis į laisvę nebenorėdami nusikalsti. Tai yra pagrindinis tikslas siekiant, kad visuomenė būtų saugi, – sako R. Šimašius. – Be visa to, pastačius tardymo izoliatorių–pataisos namus uostamiestyje, Lietuvoje bus tolygiau išdėstytos įkalinimo įstaigos, o tai leis sukurti patogesnes darbo sąlygas su nuteistaisiais dirbantiems pareigūnams, sutaupyti laiko ir lėšų“.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras kartu su meru šiandien aptarė du galimus sklypų variantus – teritoriją tarp Jūrininkų pr., Taikos pr. ir geležinkelio bei teritoriją Šilutės plento ir Jūrininkų pr. kampe. Abu jie būtų tinkami įkalinimo įstaigos statybai, tačiau kurį iš jų skirti, artimiausiu metu turėtų nuspręsti Klaipėdos miesto savivaldybė.

Naują tardymo izoliatorių–pataisos namus, kuriame tilptų 800 teisiamų ar nuteistų asmenų,  Klaipėdoje planuojama pastatyti iki 2015 metų. Statybai ketinama pasitelkti privačius investuotojus,  taip siekiant užtikrinti kuo ekonomiškesnį nuteistųjų išlaikymą. Šiuo metu galimybių studijos rengėjai kaip tik vertina visas galimybes viešos ir privačios partnerystės būdu pastatyti iš viso keturias naujas įkalinimo įstaigas mūsų šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų