REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas trukdo Pietų Baltijos jūros regiono šalių akademinėms bendruomenėms aktyviau bendradarbiauti tarpusavyje, kokią įtaką toks bendradarbiavimas turi darbo rinkos pokyčiams?

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos ir kitus klausimus ketinama aptarti Klaipėdoje vyksiančiame seminare „Aukštojo mokslo koordinavimas bei integravimas ir darbo rinka Pietų Baltijos jūros regione“. Projekte dalyvauja Danija, Lietuva, Vokietija, Lenkija ir Švedija.

REKLAMA

Projekto iniciatoriai pastebi, kad Pietų Baltijos jūros regione universitetų dėstytojai ir studentai nėra pakankamai mobilūs, o tai daro neigiamą poveikį darbo rinkai.

„Akademinės bendruomenės turi aktyviai bendradarbiauti ir neapsiriboti veikla tik savo šalyje. Keistis sukaupta patirtimi, ieškoti partnerių užsienyje šiandien yra būtina, todėl tikimės, kad vykdomas projektas paskatins dėstytojus, studentus plėsti akiratį ir tobulėti“ , – pasakojo Natalja Istomina, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto plėtros koordinatorė tarptautiniams ryšiams ir plėtrai.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto metu ketinama surinkti duomenis apie darbo rinkas Pietų Baltijos jūros regione. Planuojama identifikuoti barjerus, trukdančius universiteto dėstytojų ir studentų mobilumui. Projekto partneriai neabejoja, kad reikia pradėti nuo pedagoginio bendradarbiavimo, todėl planuojama vykdyti pažintinius studijų vizitus, dėstytojai kartu rengs kursus, organizuos vasaros stovyklas – taip bus didinamos dėstytojų ir studentų kompetencijos.

Bus siekiama, kad visos Pietų Baltijos jūros regiono kultūros taptų pažįstamos, kitų šalių partneriams būtų aiškios darbo rinkos, darbo galimybės, studijos ir studijų struktūra, žmonės, vietines tradicijos ir vertybės. Dėstytojai ir studentai turėtų tapti tarpregioninio mobilumo ambasadoriais, o partnerystė tarp institucijų galėtų tapti glaudesnė. Tikimasi, kad projektas bus geras praktinis pavyzdys, šalyje paplisiantis ir tarp kitų profesijų.  Projekto rezultatai bus pristatomi visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų