REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankas „Snoras“ paneigė žiniasklaidos pranešimus, neva jis ketina tapti finansinių problemų kamuojamos Latvijos aviacijos bendrovės „airBaltic“ akcininku.

REKLAMA
REKLAMA

„Bankas nėra priėmęs jokių sprendimų dėl “airBaltic„ akcijų įsigijimo, bankas neveda derybų dėl akcijų įsigijimo ir neketina tapti “airBaltic„ akcininku“, - sakoma pranešime, kuris paskelbtas per Baltijos vertybinių popierių biržą NASDAQ OMX.

REKLAMA

Bankas pabrėžia, kad neatitinka tikrovės pranešimai, jog „airBaltic“ akcininkė „Baltijas aviacijas sistemas“ (BAS) tėra „Snoro“ „priedanga“, ir kad apie visus sprendimus, susijusius su įmonių akcijų paketų įsigijimu ar perleidimu, „Snoras“ praneša įstatymu nustatyta tvarka.

Latvijos vyriausybei priklauso 52,6 proc. „airBaltic“ akcijų, o 47,2 proc. akcijų valdo BAS bendrovė, priklausanti prieštaringos reputacijos verslininkui Bertoltui Flickui ir „Bahamas Taurus Asset Management Fund Limited“.

B. Flickas ir Latvijos vyriausybė pastarosiomis savaitėmis aršiai ginčijasi dėl investicijų dydžio ir jų sąlygų siekiant išgelbėti „airBaltic“.

Pernai „airBaltic“ patyrė 34 mln. latų nuostolių, nuostolingai dirba ir šiemet. Specialistų vertinimu, bendrovei reikia 50-70 mln. latų investicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų