REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gera žinia besilankantiems Italijoje – turistams atverti Vatikano sodai, rašoma kelionių tinklalapyje Makalius.lt. Juose pasivažinėti galėsite ekologiškai švariais automobiliais. Į ekskursijos maršrutą įtraukti Vatikano soduose esantys pastatai, fontanai, egzotiniai augalai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu ekskursija į Vatikano sodus vykdoma tik pirmoje dienos pusėje. Pažintinio turo metu yra galimybė naudotis audiogidais, kurie įrašyti italų, anglų, prancūzų, ispanų ir vokiečių kalbomis. Vidutinė eskursijos trukmė – viena valanda.

REKLAMA

Vatikano sodai (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Vatikano sodai (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Vatikano sodai pradėti kurti XIII amžiuje – čia buvo auginami vaistiniai augalai, vaismedžiai. XVI amžiuje Vatikano soduose pradėti įrengti dekoratyviniai sodai ir pastatyta observatorija, po beveik šimtmečio buvo įrengti fontanai. Šiuose soduose yra ir gubernatoriaus dvaras, koledžas, Vatakano radijo direkcija, kiti istoriniai pastatai.

Vatikano soduose jaučiama įvairių aukščiausio rango šventikų dvasia. Sodų takais mėgęs vaikščioti ir Jonas Paulius II. Įvairios gyvatvorės, gėlių klombos, paukščiai, fontanai ir akį džiuginanti bei krikščionišką istoriją pasakojanti aplinka suteikianti peno apmąstymams apie tai, kiek žmogiško atsidavimo ir kančių kainavo šis grožis.

REKLAMA
REKLAMA

Vatikano sodai (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Vatikano sodai (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Užsiregistruoti į ekskursiją Vatikano soduose galima elektroniniu paštu: [email protected]

Be sodų lankymo, Vatikano muziejai kviečia į vakarinius muziejų seansus. Kiekvieną penktadienį iki spalio 28 dienos, nuo 19:00 val. iki 23:00 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 21:30 val.). Vakariniai turai bus vykdomi muziejuose ir galerijose: Pio-Clementine, Upper Galleries, Raphael's rooms, Borgia apartment, modernios religinės tapybos kolekcijos, Sistine Chapel. Būtina išankstinė rezervacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų