REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniuje prasideda Tartu universiteto (Estija) studentų teisininkių mokslinė stažuotė „Lietuvos perspektyvos Europos Sąjungos (ES) ir tarptautinėje teisėje“. Tai viena iš aukštųjų mokyklų programos NordPlius dalių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak svečius priimančio Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekano prof. Vytauto Nekrošiaus, toks dalijimasis patirtimi naudingas tiek atvykstantiems, tiek šeimininkams – jis leidžia suprasti kiekvienos iš projekte dalyvaujančių šalių išskirtinumus, specifinę šalies patirtį, taikomą tarptautinėje teisės erdvėje.

REKLAMA

Tartu universiteto studentų mokslinė stažuotė vyksta rugsėjo 19-23 dienomis. Šis vizitas skirtas jaunųjų kolegų teisininkų iš Estijos žinių ir supratimo apie Lietuvos patirtį ES ir tarptautinėje teisėje gilinimui. Tokius unikalius vizitus inicijuoja tarptautinis NordPlius tinklas, jungiantis net devynias Baltijos jūros regiono aukštąsias mokyklas, o šįkart jį organizuoja Vilniaus universiteto Teisės fakultetas.

Po seniausio Rytų Europoje Vilniaus universiteto arkomis susirinkę estų teisės studentai ne tik klausys paskaitų ir kartu su žymiausiais Lietuvos teisės ekspertais diskutuos įvairiomis tarptautinės ir ES teisės temomis, bet ir susipažins su Lietuvoje veikiančių teismų praktika. Dvi dienas iš eilės jų laukia priėmimai ir susitikimai su Lietuvos vyriausiojo administracinio ir Lietuvos Konstitucinio teismų teisėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų