REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvoje pirmą kartą vieši delegacijaNASA Ameso tyrimų centro, pranešė Lietuvos kosmoso asociacija.

REKLAMA
REKLAMA

Vizitas, kuriam vadovauja Ameso centro direktorius Simonas P. Wordenas, šiandien prasidėjo Kaune, kur svečiai lankosi Kauno technologijos universiteto mokslo centruose. Per kitas dvi dienas NASA atstovai susitiks su Vyriausybės vadovais –  bus aptariamas Lietuvos dalyvavimas bepiločių skraidančių aparatų ir mažųjų palydovų paleidimo  programose, technologijų kūrimo procesuose bei kiti klausimai, sakoma pranešime.

REKLAMA

,,Pagrindinis šio, dabar jau aktyviu tapusio, bendradarbiavimo tikslas – perkelti turimą įdirbį ir potencialą iš mokslo į verslo sritį“, – sakė delegaciją lydintis Lietuvos kosmoso asociacijos direktorius Vidmantas Tomkus. Šį pavasarį kartu su kolegomis NASA administracijoje viešėjęs ir bendro darbo kryptis aptaręs V. Tomkus tiki, kad Lietuva turi daug objektyvių priežasčių, o svarbiausia – galimybių tapti visaverte kosmoso technologijomis pagrįstų paslaugų teikėja. ,,Jeigu iki šiol mūsų galimybės kosmoso tyrimų srityje apsiribodavo teoriniais darbais, tai dabar turime puikią progą pradėti jų įgyvendinimą praktikoje, verslo plotmėje. Žinoma, be tokių srities lyderių kaip NASA tyrimų centras ir  mūsų politinės valdžios pagalbos, tą pasiekti vargu ar būtų įmanoma“, – sakė asociacijos vadovas.

Delegacijos vadovas, vienas iš mažųjų palydovų naudojimo NASA centruose pradininkų Simonas P. Wordenas trečiadienį susitiks su premjeru  Andriumi Kubiliumi ir ūkio ministru Rimantu Žyliumi, o vėliau, 15 val. Vilniaus Universiteto Fizikos fakultete skaitys paskaitą „Saulės sistemos kosminių tyrimų perspektyvos“, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų