REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kupiškyje, policijos komisariato kieme, kurį vietos gyventojai laiko saugiausiu mieste, įvykdytas iki šiol neregėtas nusikaltimas: aplaistyti degiuoju skysčiu ir padegti pareigūnų automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį nusikaltėlių išpuolį rašo „Lietuvos rytas“.

Pajūryje veikusiose sekso prekių parduotuvėse „Amsterdamas“ narkotinės ir psichotropinės medžiagos buvo pardavinėjamos kaip jų pakaitalai, neva neturintys uždraustų ir sveikatai žalingų komponentų, „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kitąmet ketina pirkti 136 naujus greitosios medicinos pagalbos automobilius su įranga už beveik 29 mln. litų. Tačiau greitąją pagalbą teikiančių medikų atstovai neskuba girti valdininkų už rūpinimąsi, nes šie esą pradeda ne nuo to galo. Valstybinė medicininio audito inspekcija, pernai tyrusi, kaip šalies gyventojams teikiama skubi medicinos pagalba, nustatė, kad net 30 proc. analizuotų mirčių atvejų greitoji pagalba pacientams galėjo būti suteikta netinkamai.

REKLAMA
REKLAMA

Mat po drastiškų reformų rajonų ligoninėse, kai duris užvėrė akušerijos, chirurgijos, reanimacijos skyriai, labai išaugo greitosios pagalbos darbuotojų darbo krūviai, o pajėgos liko tos pačios. Todėl, pasak medicinos auditorių, greitosios pagalbos darbuotojai dažnai suteikia pacientams ne skubią medicinos pagalbą, o tik pervežimo paslaugą. Tačiau užuot sprendusi problemą iš esmės, SAM nuo kritikos bando gintis pirkdama naujus greitosios medicinos pagalbos automobilius ir ragindama greičiau steigti regionines dispečerines, kurios į iškvietimą nukreiptų arčiausiai esantį greitosios automobilį, neatsižvelgiant į tai, kurio rajono įstaigai jis priklauso, „Respublika“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjus septyneriems metams nuo to laiko, kai žmonėms atsirado galimybė rinktis išankstinę pensiją, „Sodra“ pagaliau susiprotėjo, kad galbūt ne visi žino, jog tokiu atveju pagyvenę žmonės pasmerkia save dar skurdesniam užtarnautam poilsiui sulaukus pensinio amžiaus. „Sodra“ išplatino pranešimą, kuriuo išaiškino, kuo būsimi senjorai rizikuoja.

Tačiau tūkstančiams Lietuvos gyventojų ši informacija yra pavėluota: jie jau pasirinko išankstinę pensiją. Prasidėjus krizei tokių atsiranda vis daugiau. 2009-aisiais jų skaičius buvo 6 473, pernai jau 8 666, šiemet - net per 11 tūkst. „Esant nedarbui šie skaičiai auga“, - konstatavo „Sodros“ Statistikos, analizės ir prognozės skyriaus vedėja Laima Stragauskienė. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė Rima Baškienė taip pat suvokia, kad išankstinių pensijų daugėja dėl sunkios Lietuvos ekonominės situacijos. „Tačiau kiekvienas turėtų labai gerai pasverti, ar apsieiti be to neįmanoma. Juk vėliau visą laiką bus mažesnė senatvės pensija: 0,4 proc. už kiekvieną išankstinės pensijos mėnesį. Jei žmogus ją ims visus 5 metus iki senatvės pensijos, pastaroji sumažės 24 proc.“, - paaiškino R. Baškienė, „Respublika“.

REKLAMA

Palangos meras Šarūnas Vaitkus viliasi, kad Palanga netolimoje ateityje rekonstruos vasaros estradą bei pradės statyti naują sporto kompleksą. Sporto salės statybai reikėtų 9,2 mln. litų, o vasaros estrados rekonstrukcija, pirminiais skaičiavimais, gali atsieiti apie 18 mln. litų. Tiesa, iš Vyriausybės kitąmet galima tikėtis tik dalies šios sumos. Vasaros estrada, pasak mero, įtraukta į prioritetinių objektų sąrašus.

Galimybių studijoje yra numatyta rekonstruoti pastatą taip, kad jį būtų galima naudoti ir žiemą. Jame vienu metu tilptų 2,5 tūkst. žiūrovų. Pasak Š. Vaitkaus, jau yra parengtas sporto komplekso techninis projektas ir gautas statybų leidimas, belieka sulaukti lėšų. Pagal techninį projektą, sporto salėje galėtų tilpti 2-2,5 tūkst. žiūrovų. Bendras salės plotas būtų 1,5-2,5 tūkst., viso pastato - per 4 tūkst. kvadratinių metrų. „Vakarų ekspresas".

REKLAMA

Vairuotojams, besirenkantiems transporto priemonių kasko draudimą, šiemet teks plačiau atverti pinigines. Šio draudimo kainos šoktelėjo aukštyn, nors draudimo įmonės aiškina, kad kainos esą nedidėja, o palengva grįžta į prieškrizinį lygį. Šiemet nusprendę apdrausti savo automobilius kasko, jų savininkai gavo pasiūlymus, kuriuose nurodomos didesnės įmokų sumos negu ankstesniais metais.

Su tokiais pastebėjimais nesutinka patys draudimo bendrovių atstovai. „Lietuvos draudimo“ Privačių klientų draudimo skyriaus vadovo Andriaus Gimbicko tikinimu, šios rūšie draudimo kainos pastaruosius dvejus metus krito: „2009 m. jos mažėjo maždaug penktadaliu, praėjusiais metais krito dar 15 proc. ir tokios laikėsi iki šių metų vidurio“. Pasak A. Gimbicko, ekonomikos krizės laikotarpiu draudimo bendrovės, besivaržydamos dėl likusių klientų, mažino kainas ir dirbo nuostolingai, o „rinkai pamažu atsigaunant, nuo šių metų vidurio pamažu pradeda kilti ir kasko draudimo kainos“. Teigiama, jog šiuo metu pastebimas neprivalomojo transporto priemonių draudimo atsigavimas, teigia „Kauno diena".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų