REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje rugsėjo 19 dieną lankysis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) generalinis sekretorius Lamberto Zannieris, kuris susitiks su Lietuvos Prezidente D. Grybauskaite, Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, užsienio reikalų ministru Audroniumi Ažubaliu.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimų metu bus aptarti Lietuvos pirmininkavimo ESBO laimėjimai ir perspektyvos, aktualiausi įvykiai ESBO erdvėje ir jų įtaką regioniniam saugumui, gruodžio 6-7 d. Vilniuje vyksiančios ESBO Ministrų tarybos darbotvarkė.

REKLAMA

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute įvyks ESBO generalinio sekretoriaus diskusija-susitikimas „ESBO kelyje euroatlantinės ir Eurazijos saugumo bendrijos link“, kurioje kviečiama dalyvauti Lietuvos akademinė bendruomenė, žiniasklaidos atstovai ir ESBO šalių narių ambasadoriai.

Lietuva vienerių metų pirmininkavimą ESBO perėmė sausio 1 d. ir kartu su kitomis organizacijos narėmis ieško sprendimų užsitęsusių konfliktų Kalnų Karabache, Moldovoje ir Gruzijoje, energetinio saugumo, kibernetinių grėsmių, žiniasklaidos laisvės ir žurnalistų apsaugos, regioninio saugumo, žmogaus teisių ir kitais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pirmininkavimas ESBO sutampa ir su Lietuvos prisijungimo prie tuometinės Europos saugumo ir bendradarbiavimo konferencijos 20-mečiu.

Vienas iš ESBO pirmininkaujančiai Lietuvai tekusių iššūkių buvo naujojo organizacijos generalinio sekretoriaus rinkimai. Lietuvos diplomatinių pastangų bei šalių narių geranoriškumo dėka, patyręs Italijos diplomatas Lamberto Zannieris liepos 1 d. bendru sutarimu buvo paskirtas ESBO generaliniu sekretoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų