REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerės Angela Merkel konservatoriams sekmadienį gresia pralaimėjimas vietos rinkimuose. Jei tai atsitiks, A. Merkel partija bus pralaimėjusi rinkimus jau šešiose Vokietijos žemėse.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos rodo, kad A. Merkel Krikščionių demokratų partija (CDU) Berlyne turėtų gauti apie 22 proc. balsų ir stipriai atsilikti nuo centro dešiniųjų socialdemokratų (SPD), kuriems prognozuojamas apie 31 proc. rinkėjų palaikymas. Tokiu atveju Socialdemokratų partija išliktų valdžioje kartu su Žaliaisiais arba Kairiųjų partija.

REKLAMA

A. Merkel partijai dar labiau nepasisektų, jei jų koalicijos partneriai Laisvųjų demokratų partija (FDP) negautų bent 5 proc. balsų ir nebepatektų į žemės parlamentą. Tai būtų penktas kartas iš septynių rinkimų šiais metais, kai FDP negavo 5 procentų balsų. Per rinkimus 2009-aisiais FDP surinko 14,6 proc. balsų. Apklausa rodo, kad šį kartą partija gali tikėtis apie 2 proc. rinkėjų palaikymo.

Kitas netikėtumas galėtų būti už autorių teises kovojančios Piratų partijos sėkmė. Pagal apklausą, ją palaiko 9 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų