REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai mano sugavę Panevėžio rajono Mitriūnų kaime siautusį padegėją. Paaiškėjo, kad tai to paties kaimo gyventojas, kaip įtariama, neseniai supleškinęs ir tėvų ūkinį pastatą. Teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

„Panevėžio balsas“ apie liepsnų siaubiamus Mitriūnus rašė ne kartą. Paskutinįkart gaisras šiame Krekenavos seniūnijos kaime kilo praėjusį savaitgalį – tuomet supleškėjo ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė daržinės patalpa ir joje buvęs turtas. Taip pat nudegė tvarto stogas, apdegė šalia stovėjęs medinis garažas, supleškėjo šalia buvę du spudulai šiaudų.

REKLAMA

Panašūs gaisrai tęsėsi apie pustrečio mėnesio: kone toje pačioje gatvėje liepsnojo vis kitų gyventojų ūkiniai pastatai. Žmonės net buvo pradėję budėti naktimis, bandė sugauti padegėją, tačiau nesėkmingai.

Dabar gi paaiškėjo, kad gaisrus greičiausiai sukėlė tame pačiame kaime gyvenantis jaunuolis – paskutinio supleškėjusio ūkinio pastato savininkų sūnus. Jis suimtas dviem mėnesiams.

Panevėžio apskrities VPK Panevėžio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintautas Misiūnas tai patvirtino. Pareigūno teigimu, teisėjas, nematydamas svarių argumentų, paprastai nesuima tokiam laikui, taigi bylos medžiaga jam pasirodžiusi svari.

REKLAMA
REKLAMA

Savo paties namuose sulaikomas vaikinas pareigūnams nesipriešino – veikiausiai nelabai to tikėjosi. „Šiaip ar taip, nuo pirmojo gaisro praėjo du su puse mėnesio“, – sako G. Misiūnas.

Pasak viršininko pavaduotojo, pareigūnai tikrino įvairias versijas: kad siaučia piromanas, gal ligotas žmogus padeginėja. Neatmesta galimybė, kad pastatai liepsnoja dėl turtinių ar panašių ginčų. Net buvo stebimi visi keistai besielgiantys asmenys.

Daug policijai pagelbėjo patys kaimo gyventojai, ir pareigūnai jiems labai dėkingi. Mitriūniečiai nuolat aktyviai ieškojo padegėjo, budėjo naktimis, keisdamiesi pamainomis, ir vieni, ir kartu su teisėsaugininkais, dalijosi įžvalgomis. Tad jie padėjo pareigūnams renkant faktų dėlionę, galiausiai nuvedusią juos pas padegėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nėra aišku, ar sulaikytasis jaunuolis yra pakaltinamas. Psichinės būklės įvertinimas dar neatliktas, tačiau pareigūnai neabejoja, kad tai bus padaryta. Anot Panevėžio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojo

G. Misiūno, su pareigūnais įtariamasis bendravo normaliai, tačiau realią situaciją vis dėlto turės nustatyti medikai.

Jei įtariamojo kaltė bus įrodyta ir jis bus pripažintas pakaltinamu, jam teks atsakyti už turto sunaikinimą arba sugadinimą visuotinai pavojingu būdu. Už tai maksimali gresianti bausmė – laisvės atėmimas penkeriems metams.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų