REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusijoje teismą pasiekė Rusijoje nuskendusio laivo „Bulgarija“ aukų giminaičių pareiškimas – prašoma nubausti narus, kurie pasisavino mirusiųjų brangenybes.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimus pateikė taip pat ir keletas katastrofą išgyvenusiųjų, kurie teigia, kad tarp laive likusių daiktų jie paliko solidžias pinigų sumas.

REKLAMA

Šie žmonės tikėjosi, kad po tam tikro laiko pinigai bus grąžinti kartu su drabužiais ir lagaminais, kuriuos ištraukė narai, tačiau tarp atgautų daiktų nebebuvo nieko vertingo.

„Žmonos rankinuke buvo apie 6000 rublių, galbūt ir daugiau“, – pasakoja vienos iš katastrofos aukų vyras Rinatas Abdrahmanovas. „Iš pradžių aš nerašiau jokio pareiškimo. Po žmonos mirties turėjau ir kitų rūpesčių, ne iki to buvo.“

REKLAMA
REKLAMA

Pinigų neteko ir kiti. Pavyzdžiui, išgelbėta Railia Nečajėva, praradusi 10–metės dukters, taip pat prarado ir pinigus, paliktus kajutėje. Principinga moteris nusprendė būtinai atstatyti teisingumą ir padavė į teismą.

Kaip praneša Life News, tyrimas tikrins 170 narų, kurie dalyvavo gelbėjimo operacijose ir galėjo prisidėti prie pinigų ir brangenybių vagysčių.

„Pirmiausia įtariami narai, juk būtent jie pirmieji pateko į kajutes“, – komentuoja ekspertai. „Tačiau tikrinami ir kiti variantai. Laivas stovėjo dokuose, ten beveik nėra apsaugos. Į laivą galėjo įsiveržti vagys.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA











Tačiau dabar išsiaiškinti nusikaltėlius gali būti ne taip paprasta – gelbėjimo operacijuose dalyvavo narai iš viso Rusijos.

Vienas iš operacijose dalyvavusių narų teigia: „Mes traukėme iš vandens daug rankinių, tačiau jų net neatidarinėdavome. Viską atiduodavome prokuratūros darbuotojams. Tai jau ne pirmas kartas, kai narai būna apkaltinami, todėl atiduodavome iš karto. Pareigūnų ir klauskite. Mes mirusiųjų daiktų niekada neimame, tai nuodėmė!“

Laivas „Bulgarija“ nuskendo birželio 10–ą dieną. Katastrofos metu žuvo 122 žmonės, 28 iš jų – vaikai.

Taip pat skaitykite:

Sulaikytas nuskendusio laivo „Bulgarija“ savininkas

Iš Volgos upės iškeltas nuskendęs laivas „Bulgarija“

Laivo „Bulgarija“ tragedijos versijos išsisklaido

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų