REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kroatų kompanija „Rimac Automobili“ Frankfurto automobilių parodoje pristatė itin ambicingą superautomobilį „Rimac Concept One“. Jis velnioniškai greitas, tačiau jame nėra jokio vidaus degimo variklio – „One“ yra elektromobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Prie automobilio dirbo Adriano Mudri ir Goranas Popovičius. Šie vyrukai yra su „Lamborghini“. „McLaren“ ir „Maserati““. Todėl „Rimac“ superelektromobilio projektui nusprendė samdyti būtent šiuos specialistus. Rezultatas visai šaunus, tačiau tai nėra svarbiausia.

REKLAMA

Prie automobilio dirbo Adriano Mudri ir Goranas Popovičius. (nuotr. Gamintojo)Prie automobilio dirbo Adriano Mudri ir Goranas Popovičius. (nuotr. Gamintojo)

Automobilio išvaizda čia yra niekniekis su technine įranga. Kroatų deklaruojamos elektromobilio techninės charakteristikos yra daugiau nei įspūdingos. 1650 kilogramų sveriantis superautomobilis aprūpintas keturiais elektros motorais, po vieną kiekvienam ratui. Bendra jų galia sieks 1088 a.g., o sukimo momentas – net 3790 Nm. Maksimalus superelektromobilio greitis bus apribotas ties 305 km/h riba, o įsibėgėjimui iki 100 km/h greičio reikės tik 2,8 sek. Teigiama, kad elektros baterijų energijos šame automobilyje turėtų užtekti 600 kilometrų atstumui.

Žadama pagaminti 88 tokių automobilių seriją. Kroatai teigia, kad du tokie automobiliai jau parduoti iš anksto

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų