REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV1 laida „Alchemija“ pradeda savo antrąjį sezoną atsakydama į šį klausimą labai paprastai - Czesław'as Miłosz'as. Poetas, eseistas, mąstytojas, mokytojas. Mano Miłosz'as – šitaip apie vieną iškiliausių 20-ojo amžiaus asmenybių, Nobelio premijos laureatą turi teisę sakyti ir lietuviai, ir lenkai. Ir visi pasaulio klajūnai, kuriems patinka jo kūryba, nes „Alchemijoje“ visada kalbama apie kuriantįjį pradą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką kažkada vaikystėje išgirdau Šateiniuose, išliko manyje visiems laikams“, - ištaria poetas viename paskutinių savo interviu gimtojoje Kėdainių krašto žemėje. Ištraukas iš šio interviu taip pat pamatysime laidoje.

REKLAMA

„Alchemija“ filmuoja hipnotiškoje poeto vaikystės atmosferoje prie Nevėžio Lietuvoje ir Alno ežero Lenkijoje ir visur mus lydi poeto kūrinių ženklai – nuo „Isos slėnio“ per „Pavergtą protą“, eilėraščius iki pat „Pakelės šunyčio“...

Laidą parėmė LR Kultūros ministerija. Premjera per LNK grupei priklausantį TV1 kanalą - rugsėjo 17, šeštadienį 15.30 val. Kartojama sekmadienio vakarą, o nespėjusieji vėliau laidą galės matyti portale www.alchemija.tv.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų