REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suskystinti kvaišalai paskui išgarinami ir vėl gaunami prekybai parengti miltelių pavidalu.

Narkotikų gabentojai, mėgindami užkariauti viso pasaulio rinką, įsigudrino kvaišalus suskystinti, o paskui atkurti įprasta forma – miltelių pavidalu.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai Klaipėdos oro uoste sulaikyta beveik 50 kg kokaino suspensijos pripildytus jūrinius konteinerius. Jo kokybė siekė beveik 50 procentų.

REKLAMA

Praėjusią savaitę pareigūnams, tikrinantiems bagažo turinį aptiko vyno butelį, kurį patikrinus paaiškėjo, jog viduje – taip pat suskystintas kokainas.

Nusikaltėliai, ieškodami būdų pervežti kvaišalus, naudoja drabužius, audinius.

Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo 3-osios valdybos viršininkas Edvardas Šileris sakė, jog sulaikomi asmenys, kurių drabužiai būna impregnuoti narkotikais - kokainu, amfetaminu.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš keleris metus sulaikyta iš kitos šalies į Lietuvą gabenti karstai. Pasidomėjus, kodėl, juk pas mus nestinga šių prekių, paaiškėjo, jog vidaus audinys taip pat buvo impregnuotas kvaišalais.

„Paskui skystis išgarinamas ir gaunamas miltelių suspensijos pavidalu. Taip narkotikų prekeiviams patogu gabenti ir prekiauti", – pasakojo E. Šileris.

Anot jo, narkotikų kokybė nuo to beveik nenukenčia.

3-iosios valdybos viršininkas nenorėjo atskleisti, kokiomis priemonėmis aptinkama impregnuotų į audinį narkotikų bei supiltų į talpas.

Miltelių pavidalu narkotikų dabar randami tik pas vietos platintojus, o rimti gabentojai paprastai naudoja kitas formas. Kol kas ne visos jos žinomos policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų