REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde sukritikavo kai kurias šalis dėl per didelio taupymo ir per griežtų deficito mažinimo priemonių, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. Lagarde teigia, kad šalys turi būti pasirengusios pakeisti savo taupymo planus, jeigu ekonomikos augimas dar labiau susilpnės, tačiau neįvardino konkrečių šalių.

REKLAMA

Didžioji Britanija ir Vokietija yra du akivaizdžiausi per griežto taupymo pavyzdžiai. Šalys vykdo griežtas taupymo programas, nors jų biudžeto deficitai nėra tokie dideli kaip kai kurių euro zonos šalių, tokių kaip Graikija ar Italija.

„Kai kurios šalys neturi kito pasirinkimo ir privalo mažinti deficitą, ypač jeigu jas spaudžia rinkos. Kitos šalys taip pat turėtų taupyti, tačiau jos turi būti pasiruošusios pakeisti planus, jeigu ekonomikos augimas ir toliau lėtės. Kai kurios šalys per daug taupo ir galėtų sušvelninti taupymo priemones“, - sakė Ch. Lagarde.

REKLAMA
REKLAMA

TVF vadovė taip pat pakartojo anksčiau išreikštą nuomonę, kad pasaulio ekonomika išgyvena „pavojingą laikotarpį“, bei pridūrė, kad Graikijai „lieka vis mažiau laiko“ įgyvendinti taupymo priemones, kurias ji pasižadėjo vykdyti mainais už tarptautines paskaitas.

„Jeigu priemonės nebus įgyvendintos, mes nemokėsime. Lieka vis mažiau laiko, ir Graikijos valdžia turi vykyti savo įsipareigojimus“, - tvirtino Ch. Lagarde.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų