REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias savaites pietinių Lietuvos rajonų gyventojų ausis pasiekusi žinia apie šuoliais krintantį zloto kursą nuvilnijo ne tik per pasienio su Lenkija savivaldybes - atsirito ir į tolimesnius rajonus, sostinę, rašo dienraštis „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Primirštos savaitgalinės apsipirkimo išvykos į kaimyninę valstybę vėl kaitina kraują. Zloto nuvertėjimas 2009 metų pradžioje įnešė tikrą sumaištį į krizės paveiktą Lietuvos rinką. Lietuviai šluote šlavė Lenkijos parduotuvių lentynas, o mūsų verslininkai aimanavo atsidūrę prie bankroto slenksčio.

REKLAMA

Ar vėl neužminsime ant to paties grėblio? Apie tai „Respublika“ kalbėjosi su kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ analitiku Stasiu Jakeliūnu.

„Lietuva savo valiutos kursui negali daryti jokios įtakos, tad mūsų eksportuotojams bus sunkiau, nes litas zloto atžvilgiu Lenkijoje brangsta. Lietuvos verslininkai bus linkę daugiau importuoti, o mūsų pačių prekes bus vis sunkiau parduoti, nes jos yra brangesnės. Tad zloto nuvertėjimas mūsų ekonomiką stumia atgal. Apsipirkdami Lenkijoje lietuviai turtina Lenkijos biudžetą, o Lietuvos biudžetas pralaimi“, sako S. Jakeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų