REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį įspūdį palikti galime tik kartą ir dažnai jis būna lemtingas. Nuo to, kokią nuomonę apie mus susidarys aplinkiniai, labai priklauso tai, kokie santykiai su jais sies ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Psichologai teigia, kad jei aplinkiniams patinkame iš pirmo žvilgsnio, jie stengiasi mumyse surasti daugiau teigiamų savybių ir yra linkę nepastebėti trūkumų. Žinoma, ši taisyklė veikia ir priešingai – jei iškart kam nors nepatinkame, jie stengiasi mumyse pastebėti tik neigiamus dalykus. Taigi nuo pirmojo įspūdžio labai priklauso, kaip mus vertins kiti.

REKLAMA

Kurti pirmąjį įvaizdį – tai formuoti savo elgesį taip, kaip norime, kad aplinkiniai apie mus galvotų. Svarbu atkreipti dėmesį, kad formuoti savo įvaizdį - tai ne būti tokiam, koks esi, o būti tokiam, kokiu norime atrodyti aplinkinių akyse, siekdami pabrėžti savo privalumus ir užmaskuoti trūkumus. Įvaizdžio kūrimas tam tikra prasme visada yra vaidyba, nesvarbu, ar tai darome sąmoningai, ar ne.

Kalba, išvaizda, gestai – tai priemonės, kuriomis formuojame savo įvaizdį. Daugelis žmonių yra savimi nepatenkinti ir apie tai išduoda ne tik žodžiais, bet ir žvilgsniu, kūno judesiais, gestais. Anot psichologų, bandant suformuoti teigiamą įvaizdį svarbu kontroliuoti, ką šnekame pokalbio pradžioje ir pabaigoje, nes tai, apie ką šnekame pokalbio viduryje, dažniausiai pasimiršta.

REKLAMA
REKLAMA

Atminkite, kad pirmąjį įspūdį labai sunku pakeisti. Tad būkite atidūs!

Pateikiame kelis patarimus, kaip sukurti teigiamą pirmąjį įspūdį:

1. Elkitės taip, kaip elgtųsi žmogus, kokiu jūs norėtumėte būti.

2. Neparodykite, kad savimi nepasitikite. Tegul jūsų elgesys, mimika, gestikuliacija rodo aplinkiniams priešingai!

3. Trūkumus paverskite privalumais. Pavyzdžiui, jei manote, kad esate negražus, elkitės taip, tarsi būtumėte laimėję gražuolių konkursą.

4. Pagalvokite apie tuos, kam norite palikti įspūdį. Kas jie? Kuo užsiima? Ką mėgsta? Koks žmogus jiems padarytų gerą įspūdį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Ypač būkite atidus tam, apie ką kalbate pokalbio pradžioje ir pokalbio pabaigoje – greičiausiai tai jūsų pašnekovas atsimins geriausiai.

6. Nesikūprinkite ir nebijokite žiūrėti į akis.

7. Didžiąją dalį nuomonės, kurią aplinkiniai susidaro apie mus, lemia mūsų išvaizda, todėl visada stenkitės atrodyti pasitempę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų