REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, viešėdama JAV, pasiūlė Lietuvoje įsteigti buvusio JAV prezidento Ronaldo Reagano vardo tyrimų centrą.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienė Vašingtone susitiko su R. Reagano fondo vykdomuoju direktoriumi Johnu Heubuschu ir JAV Kongreso nariu Davidu Dreieriu. Susitikimo metu aptartos galimybės įsteigti R. Reagano vardo tyrimų centrą Lietuvoje.

REKLAMA

„Tokio centro įsteigimas Vilniuje įamžintų Prezidento R. Reagano idėjas ir politinius pasiekimus ir užtikrintų jų tęstinumą Rytų Europoje. Turbūt nėra geresnio būdo šio Prezidento atminimui įamžinti“, – sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė priminė, kad R. Reaganui Baltijos, Rytų ir Vidurio Europos regionas buvo labai svarbus. Ji pažymėjo, kad R. Reagano ryžtas nutraukti Šaltąjį karą prisidėjo prie SSRS žlugimo ir Rytų Europos išsilaisvinimo.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienės manymu, JAV ir Lietuva turėtų bendrauti ne tik karybos ar ekonomikos srityse, bet daugiau dėmesio skirti ir kultūros, intelektualiniams bei švietimo ryšiams.

„Lietuvoje įkurtas R. Reagano vardo tyrimų centras galėtų tapti svariu idėjų ir analitinės minties sklaidos centru visame regione, suartintų JAV ir Baltijos šalių analitines bendruomenes, prisidėtų prie transatlantinių ryšių stiprinimo“, – sakė I. Degutienė.

JAV kongresmenas D. Dreieris teigė esąs labai laimingas, kad šiemet vykstančio R. Reigano šimtmečio minėjimo programoje dalyvauja ir Lietuva. R. Reagano fondo vadovas J. Heubuschas teigė, kad R. Reagano vardo centro įsikūrimas Vilniuje yra „tik laiko klausimas“. Sutarta idėją detaliau aptarti būsimo D. Dreierio vizito į Lietuvą lapkritį metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų