REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gera tango šokėja – visuomet aistringa moteris. Argentinietei Morai Godoy ugnies tikrai netrūksta, tuo galėsite įsitikinti jau spalio pabaigoje Vilniaus kongresų rūmuose. Drąsi ir veržli šokėja bei choreografė gyvenime ryžosi daug kam, kad tik skambėtų tango, kad tik jį šoktų, kad būtų žinomas jos vardas.

REKLAMA
REKLAMA

Ką čia slėpti – Mora Godoy gerokai išplėtė gerbėjų (ypač vyrų) gretas nusifotografavusi 2006-ųjų liepos argentinietiško „Playboy“ numeriui. Kodėl ant viršelio atsidūrė choreografė ir šokėja? Kaip aiškino „Playboy“ leidėjai, ji buvo pasirinkta todėl, kad  vienintelė galėjo tinkamai atskleisti Argentinos miestų muzikos – tango – jausmingumą. Mora Godoy, laikoma geriausia šalies šokėja, kuri dėl mylimos gyvenimo veiklos sutiko neįprastam žingsniui, kad tik sudomintų šokiu kuo daugiau žmonių.

REKLAMA

Šokių išpuoselėto kūno nesivaržo

Kaip savo ryžtą fotografuotis apsinuoginusi paaiškino pati M.Godoy? Choreografė tikino priėmusi garsaus žurnalo pasiūlymą, nes manė, kad „bus labai įdomu“. Šokėja niekuomet nesigailėjo pabandžiusi.

Mora Godoy (nuotr. Organizatorių)Mora Godoy (nuotr. Organizatorių)

Tūkstantines minias lengvais ir drąsiais judesiais scenoje užburianti argentinietė per savo pasirodymus sklando it pūkelis. Ji tvirtina, kad tango jai ne tik padėjo išpuoselėti kūną, bet ir atnešė dvasinę ramybę. „Einu į pasirodymą laiminga ir atsipalaidavusi. Galiu būti rami, nes vienas geriausių man nutikusių dalykų tas, jog galiu dirbti tai, kas man pačiai malonu ir tuo mėgautis“, – šypsosi M.Godoy.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiuojasi sugriovusi tradicijas

Viena svarbiausių Argentinos šokėjų laikoma moteris pasižymi šokio novatoriškumu. Aistringai puoselėjanti miesto šokiu vadinamą tango, M.Godoy vis ieško naujų būdų, kaip įdomiai ir naujai parodyti šį meną pasauliui. Išsiskirianti savitu stiliumi choreografė dažnai nepaiso įprastos tango etikos ir drąsiai maišo argentiniečių pasididžiavimą su kandoble tradicijomis, elektronine muzika ir net salsa.

Tiesa, ypač aistringai M.Godoy myli jos tautiečio, pasaulyje garsaus šio žanro kompozitoriaus Astoro Piazzollos tango, į kurį įmaišyta šiek tiek klasikos ir džiazo elementų. „Per Piazzollą dar giliau atradau tango, supratau, kad mano pasirodymuose privalo skambėti jo muzika. Taip malonu šokti ir tuo pačiu skleisti jo palikimą, kuris iš Argentinos išplito į visą pasaulį, dabar A.Piazzollos klauso visa planeta. Jis buvo pirmasis sugriovęs tradicinę tango muzikos struktūrą, aš buvau pirmoji moteris kuri tą patį padarė su šokiu“, – pasakoja choreografė. Ji pripažįsta besijaučianti šiek tiek nusikaltusi, tačiau tai  neišvengiama. „Tam kad būtum priešaky, turi nuolat mokytis ir ieškoti naujovių. Taip, džiaugiuosi savo pasiekimais, bet ir sulaukiu kritikos. Dažniausiai dėl savo klaidų ar kitų pavydo“, – atvirai kalba M.Godoy.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mora Godoy (nuotr. Organizatorių)Mora Godoy (nuotr. Organizatorių)

Akivaizdu, kad piktos kalbos talento neatima – jau daug metų šokėja sėkmingai rengia pasirodymus ir vadovauja savo tango mokyklai. Įdomu tai, kad iššūkių nebijanti M.Godoy pripažįsta, kad norėtų save išmėginti ir kitose srityse, pavyzdžiui, vaidybos. „Nenoriu skubėti, bet apie tai svarstau“, – neslepia ji.

Prieš porą metų Lietuvos publikai jau šokusi M.Godoy spalio 22-ąją sugrįžta, kad Vilniaus kongresų rūmų salę pripildytų karščiu. Čia drauge su kolektyvu ji pristatys naujausią savo programą „Milonguera“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų