REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįtikėtina, tačiau pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje Vilniaus kraštas bent trumpam buvo vieningas. KK2 komanda lankėsi Buivydžių miestelyje, kuriame gyvenantys lenkai  didžiuojasi būdami Lietuvos piliečiais. Nors lietuviškai jie beveik nesupranta, tačiau stebėdami krepšinio varžybas sirgo už mūsų šalies rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio pasirinkimo priežastis labai paprasta – čia užaugo du nacionalinės komandos žaidėjai, broliai Lavrinovičiai. Buivydžiuose gyvena ir teta Zofija, kuri kiekvieną vasarą laukią, kada gi atvažiuos jos krikšto vaikai – Dariušas ir Kšyštofas. Žiūrėdama televizorių tetulė iš visos gerklės šaukia: „Litwa! Litwa! Litwa! Pirmyn!“. Tai ji darė ir tuomet, kai tarpusavio rungtynes žaidė Lietuva ir Lenkija.

REKLAMA

Broliams visi šie žmonės – draugai, giminės ir kaimynai,  yra viena didelė šeima. Baigę karjerą dvyniai nežada vykti niekur kitur, o ketina grįšti į gimtuosius Buivydžius. „Žinot, mano visa giminė čia. Dabar tenka išvažiuoti į Italiją. Aišku, per tuos keturis metus aš ją įsimylėjau, bet man ne tiek svarbi vieta, kad ir kaip gražu, šilta ten bebūtų. Svarbiau, kad būtų artimi žmonės arti, todėl man taip patinka Lietuvoje“, ‒ kalbėjo Kšyštofas Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Broliai čia laikomi tikrai didvyriais. Vietiniai gyventojai legendomis apipynę kiekvieną čia jų žengtą žingsnį. Dvynius Buivydžiuose visi labai myli, Lavrinovičiai apibūdinami paprasti, neišlepę, draugiški.

Plačiau apie gimtąjį brolių Lavrinovičių kaimą Buivydžius kviečiame žiūrėti KK2 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų