REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip praneša „Financial Times“, kompanija „Facebook“ planuoja skelbti viešą savo akcijų pirkimo pasiūlymą 2012-iems metams.

REKLAMA
REKLAMA

Artimų kompanijai šaltinių teigimu, „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas nori palaukti iki kitų metų rudens arba netgi dar šiek tiek vėliau prieš skelbdamas šį pasiūlymą tam, kad kompanijos darbuotojai savo dėmesį išlaikytų sutelkę į naujų produktų kūrimą, o ne išmokas. Tai, neatskleisto šaltinio teigimu, kiek absurdiška, nes darbuotojai šiaip ar taip mąstys apie galimas išmokas bent jau tol, kol jų negaus, rašo „Business Insider“.

REKLAMA

Peteris Thielas, žinomas „Facebook“ investuotojas teigė, kad technologijų kompanijai yra labai svarbu kaip įmanoma ilgiau išlaikyti savo akcijas neviešas. Geras to pavyzdys galėtų būti kompanija „Google“, kuri su savo akcijomis nėjo į viešumą beveik šešerius metus, iki tol, kol jai pavyko užkariauti paieškos sistemos lyderio poziciją.

Pagal įstatymus, kai kompanijos akcininkų skaičius perkopia 500, kompanija privalo viešai paskelbti savo finansinius rodiklius per artimiausius tris kitų metų mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“ akcininkų skaičius 500 ribą perkopė sausį, kai vienas jo investuotojų tapo „Goldman Sachs“. Tai reiškia, kad kompanija turi paskelbti savo finansinius rodiklius iki 2012 metų balandžio.

Kompanijos po finansinių rezultatų paskelbimo neprivalo savo akcijų pasiūlyti įsigyti viešai, tačiau praktikoje tai yra gana dažnai daroma siekiant išnaudoti rinkos susidomėjimą ir to momento teikiamas galimybes.

„Facebook“ iki šiol nėra viešai paskelbęs savo finansinių rodiklių, tačiau asmuo, artimas kompanijai, teigė, kad jo pelnas kasmet siekia apie 2 mlrd. JAV dolerių. Kaip jau yra skelbusi naujienų agentūra „Reuters“, šių metų pirmąją pusę kompanijos pajamos siekė 1.6 mlrd. dolerių, o tai reiškia, kad jos išaugo kone dvigubai lyginant su praėjusių metų duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų