REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Teisingo reikalo“ partijos lyderio Michailo Prochorovo oponentai ketvirtadienį po ginčytino partijos kongreso balsavo, kad jis būtų nušalintas nuo partijos vadovo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos susiskaldymas ketvirtadienį pasiekė aukščiausią tašką, kai dvi priešiškos „Teisingo reikalo“ partijos dalys – M. Prochorovo rėmėjai ir oponentai – savo kongresus surengė skirtinguose Maskvos pastatuose.

REKLAMA

Skandalas įsiplieskė, kai M. Prochorovas su rėmėjais apkaltino keletą partijos narių trečiadienį, kai nebuvo paties M. Prochorovo, nelegaliai registravus naujus narius, kad galėtų laimėti balsavimą ir nušalinti partijos vadovą.

Milijardierius M. Prochorovas ketvirtadienį paragino savo rėmėjus išstoti iš partijos, kurią pavadino Kremliaus marionete, ir įkurti naują partiją. Jis tvirtino, kad jo rėmėjai jau parengė paraiškas išstoti iš „Teisingo reikalo“ partijos.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcija, kurią įkūrė Rusijos milijardierius Michailas Prochorvas, paskelbė nedalyvausianti gruodį vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

„Teisingo reikalo“ partija kongreso metu ketvirtadienį balsavo už M. Prochorovo nušalinimą nuo vadovo pareigų.

M. Prochorovas vadovauja savo šalininkų frakcijai, kuri kongresą surengė kitame Maskvos pastate.

„Aš ir mano rėmėjai nedalyvausime rinkimuose į Valstybės Dūmą, – M. Prochorovas sakė žurnalistams. – Aš ketinu susitikti su prezidentu ir ministru pirmininku ir papasakoti, kas nutiko“.

Oligarchas, kurio turto vertė siekia 22,7 mlrd. dolerių, teigė neturintis planų išeiti iš politikos. Per ateinančias dešimt dienų jis paskelbs, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, vyksiančiuose kitais metais kovo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų