REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt publikuoja atvirą JAV ambasadorės Lietuvoje Anne E. Derse laišką, kuriuo ji kreipiasi į Lietuvos žmones Tarptautinės demokratijos dienos proga.

REKLAMA
REKLAMA

2007 m. lapkričio 8 d. Jungtinių tautų organizacija, siekdama paraginti vyriausybes stiprinti demokratijos sklaidai ir stiprinimui skirtas nacionalines programas, paskelbė rugsėjo 15-ąją Tarptautine demokratijos diena. Šiandien prisimename ir įvertiname tokias vertybes, kaip vyriausybės atskaitingumą žmonėms, laisvę, toleranciją ir teisingumą. Šios vertybės padeda stiprioms ir veiklioms demokratinėms valstybėms nugalėti net sudėtingiausius išbandymus. Šiais metais minint 20-ąsias atkurtų diplomatinių santykių tarp JAV ir Lietuvos metines, ši diena įgauna dar didesnę reikšmę.

REKLAMA

Jungtinės Amerikos Valstijos didžiuojasi būdamos stipria nepriklausomos, demokratinės Lietuvos partnere. Šiandien Lietuva yra įkvepiantis demokratinės šalies pavyzdys. Šalies, kuri būdama nauja demokratine valstybe, demonstruoja puikius vadovavimo gebėjimus tarptautinėje arenoje.

Lietuvos patirtys – jos sėkmės ir nesėkmės – yra įgavusios naują prasmęšiuo metu, kai žmonės Viduriniuosiuose Rytuose ir Vakarų Afrikoje kovoja dėl tų pačių bendražmogiškų teisių, oraus gyvenimo ir galimybių, dėl kurių prieš kelis dešimtmečius kovojo ir Rytų bei Vidurio Europos gyventojai. Šiemet, Lietuvai pirmininkaujant Demokratijų Bendrijai, imtasi toliaregiškų reformų siekiant šį forumą, skleidžiantį demokratines vertybes ir demokratinį valdymą visame pasaulyje, padaryti veiksmingesnį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmininkaudama Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai, Lietuva iškėlė demokratinės laisvės nebuvimo Baltarusijoje problemą, be to, ir dvišaliuose santykiuose Lietuva nuosekliai remia daugelio šalių pastangas plėtoti demokratines vertybes ir ugdyti demokratiškas institucijas.

Šiais metais, Tarptautinės demokratijos dienos proga, Lietuvos ambasada Vašingtone organizuoja Demokratijų bendrijos Parlamentiniam forumui skirtą konferenciją. Šis reikšmingas pasaulinis parlamentarų susibūrimas, Lietuvai pirmininkaujant Demokratijų Bendrijai, yra  rengiamas siekiant visame pasaulyje stiprinti demokratiją ir žmogaus teises. Prie kolegų iš Lietuvos bei kitų šalių prisidės ir aktyvūs JAV kongreso nariai.Kartu jie svarstys, kaip visame pasaulyje stiprinti laisvės siekius ir demokratines vyriausybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Demokratija yra bendražmogiška vertybė, grįsta esmine žmonių teise patiems pasirinkti politinę, ekonominę, socialinę ir kultūrinę sistemas, reikalauti vyriausybių atskaitomybės ir teisių pilnavertiškai dalyvauti visose jų gyvenimo srityse. Tinkamas valdymas,kuomet piliečiai pilnai įsitraukia į politinio gyvenimo planavimą, sprendimų priėmimą ir priežiūrą,yra itin reikšmingas susiduriant su naujais globaliniais iššūkiais sparčiai besikeičiančiame šiandienos pasaulyje.

Tarptautinę demokratijos dieną švenčiame demokratiją ir prisimename, kad šiandien būtinybė skleisti ir ginti demokratiją yra tokia pat svarbi, kaip ir bet kada anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų