REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš metus Seimui taip ir nepriėmus nutarimo steigti Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybą, turėsiančią spręsti ginčus tarp studentų ir aukštųjų mokyklų administracijų, studentai ragina parlamentarus tos pačios klaidos nepakartoti dabar. Ketvirtadienį Seime numatytas pakartotinis svarstymas dėl Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos įkūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos studentų sąjungos (LSS) pareiškime Seimo nariams pažymima, jog nepritarus Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos įsteigimui, aukštosioms mokykloms būtų suteikiamos sąlygos piktnaudžiauti savo autonomija.

REKLAMA

„Akademinė etika ir procedūrų laikymasis vis dar yra probleminės šių dienų Lietuvos aukštojo mokslo pusės. Savo praktikoje vien per pastaruosius metus Sąjunga fiksavo ne vieną Mokslo ir studijų įstatymo pažeidimą, studentų teisių ir laisvių ignoravimą šalies aukštojo mokslo institucijose. Šiuo metu vienintelė institucija, kuri gali padėti sprendžiant tokius aukštųjų mokyklų veiksmus yra teismas“ , – sako LSS prezidentas Dainius Dikšaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Dikšaičio, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba yra pagrįstas ir vertas palaikymo studentų lūkestis, leisiantis spręsti akademinės etikos ir procedūrų konfliktus tarp studentų bei aukštojo mokslo institucijų. Nepatvirtinus šios tarnybos įsteigimo, rizikuojama ne tik akademinės etikos pamatiniais principais, bet ir aukštojo mokslo kokybe apskritai.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba yra numatyta Mokslo ir studijų įstatyme. Tarnyba nagrinėtų skundus ir inicijuotų tyrimus dėl akademinės etikos ir procedūrų pažeidimo, taip pat prižiūrėtų, kad nebūtų pažeidžiamos akademinės etikos nuostatos ir procedūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų