REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai Seimo nariai Edmundas Jonyla ir Edvardas Žakaris rengia oficialų kreipimąsi į Vyriausybę, kad ši paskolas „Sodrai“ teiktų be palūkanų. Parlamentarai mano, kad teikdama „Sodrai“ paskolas su palūkanomis Vyriausybė dar kartą apiplėšia pensininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai buvo sumažintos pensijos, Vyriausybė iš pensininkų pasiskolino be procentų. Net jei bus atkurti pensijų dydžiai, pensininkai neišvengiamai bus patyrę nuostolių, nes pinigus bus paveikusi infliacija. Esame įsitikinę, kad Vyriausybė, teikdama „Sodrai“ paskolas su palūkanomis, dar kartą apiplėšia pensininkus. Už viską, taip pat ir palūkanas Vyriausybei, anksčiau ar vėliau sumokės pensininkai“, – teigia socialdemokratai E. Jonyla ir E. Žakaris.

REKLAMA

Rugpjūčio mėnesį Vyriausybėje svarstyta dėl eilinės 720 milijonų litų paskolos „Sodrai“ už 4,401 proc. palūkanas.

„Gelbėti „Sodrą“ reikia ir būtina, bet Vyriausybė turi skolinti „Sodrai“ lėšas be palūkanų. Negalima viena ranka duoti, o kita – atimti. „Sodra“ nekuria darbo vietų, nėra verslo įmonė, galų gale Vyriausybė atsakinga, kad „Sodroje“ mažėja lėšų“, – teigia E. Jonyla ir E. Žakaris.

Iš finansinės duobės gelbėjamai „Sodrai“ paskolas teikia Vyriausybė ir komerciniai bankai. Iki šių metų liepos 1 dienos iš Vyriausybės „Sodra“ buvo pasiskolinusi 5,56 mlrd. litų, iš komercinių bankų – 1,177 mlrd. litų. Šių metų pradžioje paskoloms aptarnauti „Sodra“ buvo numačiusi skirti 499,3 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų