REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vašingtone su darbo vizitu viešinti Seimo Pirmininkė Irena Degutienė susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų viceprezidentui Joe Bidenu.

REKLAMA
REKLAMA

Toks susitikimas įvyko po trečiadienį Nekalto Prasidėjimo bazilikoje Vašingtone surengtų šv. Mišių, kurios buvo skirtos maldai už šią vasarą mirusį Vatikano nuncijų JAV arkivyskupą Pietro Sambi. Pamaldose taip pat dalyvavo JAV diplomatinis korpusas, aukščiausi JAV katalikų bažnyčios hierarchai.

REKLAMA

JAV viceprezidentas, kuris buvo vienas iš pagrindinių Baltijos valstybių narystės NATO rėmėjų, per susitikimą šiltai prisiminė Lietuvą. „Lietuva visada buvo mano širdyje“, – sakė J. Bidenas.

Reaguodama į šiuos žodžius, Seimo Pirmininkė pakvietė JAV viceprezidentą apsilankyti Vilniuje.

„Nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo partnerystės ryšiai su JAV buvo Lietuvos užsienio politikos prioritetas. Lietuva visada rėmė ir remia JAV bendradarbiavimą su Europos valstybėmis ir džiaugiasi ypatingu JAV dėmesiu Europos reikalais. Esame įsitikinę, kad aktyvus Amerikos bendradarbiavimas su Europa stiprina ir Lietuvos saugumą“, – cituojama I. Degutienė Seimo Pirmininkės patarėjo pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingoms pamaldoms vadovavęs laikinai Šventojo sosto apaštalinio nuncijaus pareigas einantis monsinjoras Jeanas Francois Lantheaume, iki paskyrimo į Vašingtoną dirbęs Vatikano atstovybėje Vilniuje, pradėdamas ceremoniją lietuviškai pasveikino Seimo Pirmininkę.

Nekalto Prasidėjimo bazilika, kurioje vyko pamaldos, yra pagrindinė JAV katalikų šventovė, pati didžiausia Šiaurės Amerikoje. Joje pokario išeiviai savo lėšomis yra įkūrę Šiluvos koplyčią. Po šv. Mišių J. Bidenas ir I. Degutienė kartu apsilankė lietuvių koplyčioje.

Šios šv. Mišios buvo tiesiogiai transliuojamos 78 mln. žiūrovų auditorijai iš viso pasaulio. Katalikai yra didžiausia religinė bendruomenė JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų