REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grybautojas atsivežė į miestą tikrą bombą. Iš Varėnos miškų atsivežęs sprogmenį vilnietis pats apie radinį pranešė policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį apie 13 h į sostinės Lazdynų nuovadą paskambinęs 70 metų Architektų gatvės gyventojas pranešė, jog atsivežė iš miško maždaug 30 cm sprogmenį.

REKLAMA

Artilerijos šaudmenį vyriškis pastebėjo kasinėjimo vietoje ir įsimetė į bagažinę. Atvykęs į Vilnių pranešė policijai. Gyventojams kėlė nuostabą, jog garbaus amžiaus žmogus vežė sprogmenį automobilyje žinodamas, jog šis gali bet kada iššauti arba sprogti.

Lazdynų nuovados viršininkas Andžejus Stasevičius portalui Balsas.lt sakė, jog pareigūnai aptvėrė teritoriją, apribojo eismą ir žmonių judėjimą: „Iškvietėme specialiąsias tarnybas, kurios sprogmenį išsivežė. Per tą laiką, kol vyko pakrovimo darbai, gyventojams neleista išeiti iš laiptinės ir ten ateiti. Evakuoti gyventojų neprireikė, nes sprogmuo nebuvo pavojingas“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar vyriškis, kuris lengvabūdiškai pasielgė veždamas sprogmenį automobilyje tuo keldamas aplinkiniams pavojų (sprogmuo galėjo iššauti), bus nubaustas, A. Stasevičius tikino, jog kol kas jokių sankcijų nesiimta.

Į Lazdynų mikrorajoną atvyko ugniagesiai ir Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai, kurie išsivežė sprogmenį su savimi.

Rinktinės vadovas, komisaras Viktoras Grabauskas portalui Balsas.lt sakė, jog sprogmuo nėra itin pavojingas, todėl nuvežtas saugoti į specialias patalpas. Šaudmuo, kurio viduje aptikta ir gilzė, bus sunaikintas, kai panašių užtaisų prisirinks daugiau: „Artilerijos šaudmuo yra senas, bet pavojų kelia tai, jog jis yra neiššautas ir gali sprogti bet kurio metu“.

Jeigu, anot komisaro, sprogmuo būtų itin pavojingas, išminuotojai jį sunaikintų vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų