REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atmesdama kaltinimus dėl Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės vizito į Japoniją reikalingumo Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė teigia, kad tai yra būtina kelionė į vieną strateginių valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Baltraitienės, spalio pradžioje planuojamos komandiruotės metu bus stiprinami ryšiai su valstybe, galinčia tapti viena didžiausių investuotojų Lietuvoje. Šalia organizuojamų su abiejų parlamento rūmų nariais, Premjeru, užsienio reikalų, energetikos ministrais, Japonijos imperatoriumi Seimo Pirmininkė susitiks ir su „Hitachi“ konsorciumo atstovais. Ši įmonė yra viena iš kandidačių tapti strateginiu investuotoju į Visagino atominę elektrinę.

REKLAMA

Anot vicepirmininkės, pagal Seimo nustatytus prioritetus planuojama komandiruotė yra aukščiausio lygio, ir tokio pobūdžio išvykoms lėšos skiriamos visada. Vizitui reikalingi 52 tūkst. litų buvo numatyti šių metų išlaidose.

Į Japoniją I. Degutienė keliaus kartu su savo pavaduotojais „darbiete“ V. Baltraitiene, liberalcentristu Algiu Čapliku ir dar trimis Seimo kanceliarijos darbuotojais. Komandiruoti būtent šiuos Seimo narius, kaip teigia V. Baltraitienė, buvo pasirinkta dėl to, kad atstovautų tiek valdančiajai daugumai, tiek opozicijai.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų Seimo vicepirmininkų vizitas sukėlė abejonių partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojui Valentinui Mazuroniui. Šis teigė, jog Lietuvos politikos tęstinumas bei energetikos projektai vargu ar gali būti paremti tik pietumis su aukštais užsienio valstybių pareigūnais.

„Jeigu iš tiesų galvojama, kad tokie pietūs gali paveikti vieną ar kitą politiką apsispręsti dėl esminių dalykų valstybėje, tai man labai liūdna“, – sakė V. Mazuronis.

Komandiruočių maratonas: I. Degutienė keliauja brangių turistų išmintais takais?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų