REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neretai dirbantiems žmonėms tenka pietauti darbovietėje. Tokiais atvejais paprastai atsinešama namuose gaminto maisto ar užsisakoma išsinešti skirtų patiekalų iš šalimais esančio restorano. Tačiau apsispręsdamas pietauti prie darbo stalo, asmuo kartu priima ir didžiulį iššūkį – ar sugebės išlaikyti valgymo ofise etiketą. Į tai atkreipti dėmesį itin svarbu, nes dar niekada, pavyzdžiui, įmonės administratorė neatrodė žavingai ir elegantiškai viešai griauždama ranka laikomą kalakuto šlaunį.

Neretai dirbantiems žmonėms tenka pietauti darbovietėje. Tokiais atvejais paprastai atsinešama namuose gaminto maisto ar užsisakoma išsinešti skirtų patiekalų iš šalimais esančio restorano. Tačiau apsispręsdamas pietauti prie darbo stalo, asmuo kartu priima ir didžiulį iššūkį – ar sugebės išlaikyti valgymo ofise etiketą. Į tai atkreipti dėmesį itin svarbu, nes dar niekada, pavyzdžiui, įmonės administratorė neatrodė žavingai ir elegantiškai viešai griauždama ranka laikomą kalakuto šlaunį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, problemų iškyla kur kas paprasčiau, jeigu darbovietėje yra įrengta atskira virtuvė, kurioje ir galima pasisotinti. Tačiau kai kurių būtinųjų etiketo taisyklių privalu paisyti tiems, kuriems tenka valgyti prie savo darbo stalo.

REKLAMA

Visų pirma reikėtų atokiai laikytis nuo rankomis valgomų patiekalų bei tų, kurių valgymas reikalauja didelės koncentracijos. Visada laimės tas, kuris atsisakys spagečių ar maisto, kuriam imti reikalingos lazdelės. Taigi, geriausia išeitis – valgyti kuo paprastesniu patiekalus: į servetėlę susuktus sumuštinius, mažų kąsnelių patiekalus ar net sočius geriamus kokteilius.

Blogiau už bet ką kitą gali būti tik itin stiprų kvapą turintis maistas. Jeigu vienam koks nors valgis gali kvepėti gardžiausiai pasaulyje, tai kitame kabineto gale sėdinčiam kolegai gali atrodyti visiškai priešingai. Taigi, svarbu išlikti mandagiems ir valgyti tik vos juntamą kvapą turinčius pietus.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, svarbu ne tik kas valgoma, bet ir kaip: pateisinti čepsėjimo bei kalbėjimo valgant šiukštu neįmanoma, o ką bekalbėti apie telefono ragelio pakėlimą ir prabilimą pilna burna.

Pavalgius svarbu susitvarkyti. Net jeigu ir neturima tiesioginių klientų, panaudotų servetėlių ir maistui išsinešti skirtų tuščių dėžučių kompozicija ant darbo stalo kitiems kolegoms tikrai nesukels malonių asociacijų. Jeigu darbovietėje yra šaldytuvas, kuriame kiekvienas laiko savą maistą, svarbu pasirūpinti, kad jame nesikauptų begendantys nesuvalgyti likučiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų